- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 26. maj 2019

Hornfiske cevicheUlrik er begyndt at fiske, og det rigtig dejligt med alt den friske fisk. Lige nu er det hornfiskesæson og det betyder masser af de lange slanke fisk på middagsbordet. Særligt en ret har stået over de andre i luksuriøsitet og smag. Den lækre hornfiske ceviche på små pandekager af hvid Pan.

Hvid Pan er en majsmel, som er utrolig nem at arbejde med og glutenfri. Vi køber den i Roskilde Bazar ved stationen. 

Hornfisken bliver utrolig delikat af den nænsomme tilberedning i syren fra citrusfrugterne og kommer næsten til at minde om kammusling i teksturen. 


Ingredienser

8 Filet af hornfisk
Saft af 1 økologisk lime
Saft af ½ rød grape
1 buket koriander
1 finthakket rødløg
Friskkværnet salt og peber
1 avokado

Fremgangsmåde:

Fileten af hornfisk er let at få af, hvis man kun bruger ryggen. Vi kogte en meget lækker fiskefond af resterne, da vi er imod madspild. 

Skær de tynde fileter i små stykker og mariner dem i saften fra lime og grape i ca. 20 min. Mens hornfisken bliver tilberedt i syren, laver du de små pandekager af Pan mel. De kan evt. Erstattes af blinis, hvis du ikke kan få fat i den rigtige mel. 

Bland 2 dl. Pan mel med 2 ½ dl. Vand og ælt grundigt i 2-3 min. Dejen skal blive næsten som en hoppebold, hvis du former den som en kugle. Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere mel. 

Form små kugler af dejen, tryk dem helt flade og steg dem på en tør pande ved medium varme i nogle minutter på hver side. De skal ikke blive brune, men tørre lidt ud og blive faste. 

Når hornfisken har trukket i ca. 20 min. Tilsætter du hakket koriander, rødløg og smager til med salt og peber. 

Server cevichen på de små majspandekager med en tynd skive avokado som en lækker forret eller som kanapéer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar