Jeg er ret vild med de her franske mandelkager. Jeg bager
dem som regel i muffinsforme, da jeg ikke har rigtige financier forme. Men det
smager de jo ikke mindre godt af. De bliver lidt seje og sprøde udenpå og
dejligt bløde og lækre inden i. Marcipanen understreger mandelsmagen rigtig
godt og giver kagerne en lækker klæghed. Hvis man vil, kan man også nemt
konvertere dem til en cupcake ved at komme en frosting oven på. Det fungerer altså også ret godt. Jeg har valgt
at lave 2 varianter denne gang. En med æblestykker og en med sveske. Andre frugter er også rigtig lækkert til dem specielt de lidt mere syrlige, så det er virkelig en kage man kan sætte sit
eget personlige præg på. Hvis man har rabarber, kan det bestemt anbefales at prøve kagerne med dem.
Opskrift (ca. 24
styk)
250 g smør
250 g sukker
140 g marcipan
200 g mandelmel
50 g hvedemel
5 æg
1 spsk. vaniljepulver
2 æbler skåret i små
stykker
12 svesker
Tænd ovnen på 200°. Start med at røre marcipan, sukker og
smør sammen til en lind masse. I mens skilles æggene i hvider og blommer. Kom
blommerne i marcipanmassen. Bland mel, mandelmel og vanilje sammen. Kom det i
marcipan massen og vend det hele godt sammen, så der ingen tørre klumper er.
Pisk herefter æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i. Brug en ske til at
fordele dejen i 24 muffinsforme. Kom æblestykker på de 12 af dem og tryk en
enkelt sveske ned i de 12 andre.
Bag dem i 15 – 20 minutter til de er gyldne udenpå. Lad dem
køle af i formen eller spis dem lune. De holder sig fantastisk godt til dagen
efter, så man kan sagtens lave dem i forvejen.
Kan du ikke finde nogle andre forme der har ca. samme guldbarre facon?
SvarSlet/JD
Nej jeg har kun runde forme. Eller store sandkage forme og det bliver måske for voldsomt selv om de er gode :)
SletMvh
Ulrik