Da Lily havde fødselsdag proklamerede hun stolt, at hun ville have en hjerteformet lagkage, der var lyserød. Så jeg måtte i gang med at bruge fondant til at dække den med. Det er ikke noget jeg har gjort det meget i før, så det var helt klart en læringsproces for mig. Jeg valgte at bruge en italiensk marengs smørcreme (IMBC) til at smøre kagen op med, da jeg synes det giver en bedre konsistens og smag. Hvis man ikke har lyst til at bruge fondant til at pynte med, kan man enten bruge marcipan eller lave den som en helt almindelig lagkage.
1 portion
lagkagebunde (bagt i hjerteform)
1 portion kagecreme
2 dl piskefløde
400 g vaskede og
rensede jordbær
150 g mørk chokolade
70%
5 æggehvider
2½ dl sukker
½ dl vand
250 g smør
1 spsk vaniljepulver
eller vaniljesukker
Lav cremen efter opskriften. Når den er kølet ned piskes
fløden til flødeskum. Derefter skæres jordbærrene i fine små tern og chokoladen
hakkes lidt groft. Vend flødeskummet i den kolde creme og vend herefter
forsigtigt jordbærrene og chokoladen i.
Flæk lagkagebundene i 3 og fordel halvdelen af cremen på den
underste bund. Læg en bund ovenpå cremen og kom den resterende creme på. Læg
den sidste bund ovenpå og stil kagen i køleskabet, mens smørcremen laves.
Kom æggehviderne i en ren skål så de er klar til at blive
pisket. Kom sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Når det koger skal
det koge i 5 minutter. Begynd at piske æggehviderne efter de 5 minutter og pisk
dem i 2 minutter. Lad siruppen koge videre i de 2 minutter. Når tiden er gået
hældes den varme sirup direkte ned i marengsen i en tynd stråle, mens der
piskes på fuld kraft. Forsæt med at piske den varme marengs til skålen føles
håndlun på ydersiden. Skær smørret i små tern og tilsæt det lidt af gangen,
mens der piskes. Det kan godt komme til at skille lidt undervejs, men man skal
bare blive ved med at piske, så skal det nok samle sig. Når det sidste smør er
kommet i tilsættes vaniljen. Når IMBCen har samlet sig er den klar til brug.
Tag kagen ud af køleskabet og smør den op med IMBC. Jeg
bruger en paletkniv til at det så jeg kan få fine linjer og skarpe kanter.
Når kagen er smurt op, sættes den tilbage i køleskabet så
smørcremen kan få lov til at sætte sig lidt. I mens æltes fondanten igennem så
den bliver blød og elastisk. Derefter rulles den ud så tyndt som muligt, da et
tykt lag fondant ikke er så lækkert at bide i. Når den er rullet ud tages kagen
ud og den lægges henover. Brug enten håndfladen eller en kagespatel til at få
den helt glat og fint. Start med at fæstne den til toppen og arbejde dig ned
over siderne. Hvis der kommer lufthuller trækkes fondanten lidt ud og lægges
ned igen mens man kører ned med spatlen.
Pynt kagen som du har lyst til. Jeg brugte lidt lilla
marcipan til lave blomster og kantbånd med.
Tillykke med Lily - sikke en fin kage hun har valgt :D
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SletMange tak for din kommentar. Lily blev også meget glad for den :).