Jeg oplever tit, at når vi har lavet pulled pork at vi ender
med en del rester. Derfor prøver jeg ofte at finde nye måder at bruge det på,
så vi undgår madspild. Jeg kan rigtig godt lide at forvandle rester til en helt
anden smagsoplevelse, end den originale ret. Derfor ville jeg prøve at lave en
pizza med pulled pork. Jeg valgte også at komme pepperoni på bare fordi jeg
godt kan lide det. Hvis jeg selv skal sige det blev den faktisk rigtig god. Det
er i hvert fald ikke sidste gang jeg bruger rester af pulled pork på den måde.
Opskrift
Dej:
25 g gær
8 dl lunkent vand
800 g hvedemel
400 g durummel
1 spsk maltsirup eller honning
1 dl olivenolie
20 g salt
Tomatsauce:
1 dåse hakket tomat
100 g smør
2 spsk tørret oregano
1 spsk løgpulver
1 tsk sukker
Salt
Peber
Fyld:
1 pakke pepperoni
1 pakke mozzarella
evt. 4 fed hvidløg der er knust og blandet med
olivenolie.
Til dejen røres gæren
ud i vandet. Når den er opløst røres resten af ingredienserne i. Hold lidt mel
tilbage, da dejen ikke må blive for tør. Den skal være slippe siderne i en
røreskål, men ikke bunden. Ælt dejen i 15 minutter, og stil den herefter til hævning
i en time eller til den er dobbelt størrelse.
Til tomatsaucen kommes
alle ingredienserne i en gryde og koges op. Når smørret er smeltet skal det
bare små simre i en halv times tid. Efter den halve time smages til med salt og
peber, og saucen blendes med en stavblender, da det gør den nemmere at smøre på
pizzaerne.
Tænd ovnen på det
maksimale den kan. Hvis du har en pizzasten sættes den i ovnen. Lad ovnen varme
helt op så den er gennemvarm.
Rul en klump dej ud
til en tynd cirkel. Kom først tomatsauce på og derefter ost. Fordel pulled pork
og pepperoni på. Afslut evt. med lidt knust hvidløg. Bag den i den meget varme
ovn indtil kanten er gylden og den bobler i midten. Bagetiden varierer afhængig
af hvor varm din ovn kan blive.
God idé - er sikker på at pulledpork smager fantastisk på en pizza!
SvarSlet- Anne
Hej anne
SletTak for kommentaren. Jeg synes at den smule røgsmag grisen havde klædte pizzaen utroligt godt.
Mvh
Ulrik
Hej Ulrik.
SvarSletSikke en opskrift. Jeg er virkelig helt vild med pulled pork, og jeg kan kun forestille mig, at det ville smage fantastisk på en pizza også. - Det skal jeg helt sikkert lave indenfor nærmeste fremtid. I stedet for en tomatsovs, vil jeg eventuel bare udvælge mig en rigtig lækker barbecuesovs, da jeg forestiller mig at det giver den helt rigtige lidt stærke smag til pizzaen. Og så kan der ikke komme for meget bøffelmozarella på.
Mvh. Stefan