Jeg elsker bagt butternut squash. Når de bliver bagt, bliver
de helt bløde og lækre. Nærmest som en kartoffelmos, men uden at blive tunge.
De kan krydres på utrolig mange måder og er enormt gode til at tage i mod smag, samtidig med at det er en meget nem opskrift.
De er fantastiske som tilbehør til grill retter og ender tit på bordet
herhjemme. Denne gang har jeg lavet dem i ovn, men de kan ligeså godt lægges
med grillen, hvis den alligevel er i brug.
Opskrift
2 butternut squash
4 fed hvidløg
skallen af 1 citron
½ bundt timian
50 g smør
olivenolie
salt
peber
Start med at varme ovnen op til 200° og at skære butternut
squashene i halve. Skrab kernerne ud af dem. Hak hvidløget fint og kom et fed i
hver squash. Fordel herefter citronskallen i squashene. Del smørret i 4 og put
en klump smør i hver fordybning på butternut squashene. Læg timianen på de 4
dele og dryp butternut squashene med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber
og bag dem i den varme ovn i cirka 40 minutter til de er bløde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar