Da vi fejrede Lilys 5 års fødselsdag sidste weekend for
venner og familie, fik hun selv lov til at bestemme hvad vi skulle spise. Vi
frygtede det værste med pomfritter, røde pølser eller måske pizza, men vi blev
overraskede. Hun ville have coq au vin. Det tager godt nok lang tid at lave,
men forberedelsen tager ikke ret lang tid, det skal jo bare stå i marinade og
bagefter stå og knurre på komfuret. Der ud over smager det jo fantastisk og er
nemt at lave til mange, så det blev forældrene meget glade for. Denne portion
var nok til 15 mennesker til frokost og så havde vi også rester til om aftenen, men man kan jo altid formindske portionerne.
Traditionelt vis kommes der vist kun rødvin i som væske, men vi kan godt lide
at lave den med halvt rødvin halvt bouillon.
Opskrift:
3 kyllinger
1 ½ flaske rødvin
1,2 l. hønsebouillon
10 gulerødder
5 pastinakker
3 løg
500 g bacon i tern
1 stængel bladselleri
500 g champignon
150 g perleløg
25 g smør
50 g. sukker
8 laurbærblade
herbes de provence eller en frisk bouquet garni
en lille håndfuld peberkorn
Salt
1 ½ flaske rødvin
1,2 l. hønsebouillon
10 gulerødder
5 pastinakker
3 løg
500 g bacon i tern
1 stængel bladselleri
500 g champignon
150 g perleløg
25 g smør
50 g. sukker
8 laurbærblade
herbes de provence eller en frisk bouquet garni
en lille håndfuld peberkorn
Salt
Start med at skære kyllingen i 10 dele og læg den i marinade
i rødvinen i ca. 12 timer. skræl halvdelen af gulerødderne, 2 pastinakker skær
dem i mindre stykker og læg dem ved kyllingen sammen med 1 groft snittet løg,
laurbærblade, herbes de provence eller bouquet garni, samt peberkorn.
Når kyllingen har marineret, tages den op af marinaden og der tilsættes hønsebouillon. Marinaden koges til grøntsagerne er møre. Hæld saucen gennem en sigte og mos grøntsagerne gennem sigten. Fjern laurbærblade, bourquet garni og peberkorn. Herefter brunes kyllingestykkerne af i gryden i lidt smør. Efter kyllingen er brunet, steges baconen sprød i gryden. Når baconen er steget kommes kyllingen og saucen tilbage i gryden til baconen. Lad kyllingen simre i saucen, mens de resterende forberedes. Skræl og snit de resterende gulerødder, pastinakker, løg, bladselleri og champignon. Put dem i gryden til alt det andet og lad dem simre med. Lad smør og sukker smelte på en pande og tilsæt perleløg. Når de er brunede skal de ned i gryden og så er du ved at være færdig. Nu skal retten simre, til kødet er mørt. Du skal være opmærksom på at skumme overfladen for fedt og urenheder. Selve retten tager et par timer at lave, efter kyllingen har marineret.
Når kyllingen har marineret, tages den op af marinaden og der tilsættes hønsebouillon. Marinaden koges til grøntsagerne er møre. Hæld saucen gennem en sigte og mos grøntsagerne gennem sigten. Fjern laurbærblade, bourquet garni og peberkorn. Herefter brunes kyllingestykkerne af i gryden i lidt smør. Efter kyllingen er brunet, steges baconen sprød i gryden. Når baconen er steget kommes kyllingen og saucen tilbage i gryden til baconen. Lad kyllingen simre i saucen, mens de resterende forberedes. Skræl og snit de resterende gulerødder, pastinakker, løg, bladselleri og champignon. Put dem i gryden til alt det andet og lad dem simre med. Lad smør og sukker smelte på en pande og tilsæt perleløg. Når de er brunede skal de ned i gryden og så er du ved at være færdig. Nu skal retten simre, til kødet er mørt. Du skal være opmærksom på at skumme overfladen for fedt og urenheder. Selve retten tager et par timer at lave, efter kyllingen har marineret.
Server med et godt brød eller kartoffelmos og pynt med
friskhakket persille.
Mm! Det ser rigtig lækkert ud - og også en god ret hvis man, som jeg, spiser Low Carb. Spændende ret, som jeg ikke ANER hvordan man udtaler :D
SvarSletTillykke med hende iøvrigt.
Hilsen Jacqueline
Hej Jacqe
SletDet var altså også lækkert. Den kan nok godt gå som low carb, hvis man ikke spiser brød til. Udtalen er fransk og også en by i rusland for mig.
Sikke en bedårende femårig, der ønsker sig en ret jeg ihvertfald ikke kendte til da jeg var i den alder! Det ser super godt ud.
SvarSletKH Maiken/dronningemad
Ja hun er mega skøn, hvis jeg skal sige det selv ;-)
SletEn ret der er så lækker, at den er medvirkende til, at jeg nu har høns i baghaven :-)
SvarSletDet er en skøn spise. Jeg ville også gerne have et par høns, men jeg tror ikke rigtig at jeg kan overskue at passe dem. Jeg forstillet mig at det bliver ekstra godt med sådan en glad hjemmelavet høne :-)
SletDet er en skøn spise. Jeg ville også gerne have et par høns, men jeg tror ikke rigtig at jeg kan overskue at passe dem. Jeg forstillet mig at det bliver ekstra godt med sådan en glad hjemmelavet høne :-)
Slet