Denne suppe skulle egentlig have været en stuvning, men
heldigvis smagte den også rigtig godt som suppe. Hvis man gerne vil have den
som stuvning så bare tilsæt lidt mindre vand. Suppen vi fik lavet, var rigtig
dejlig på en lidt kold sommer aften. Den har lidt varme og en let røget smag
fra den røgede paprika, der adskiller den fra andre supper jeg har smagt. Den
er lavet over en porotos granados, en traditionel chilensk stuvning, men med
lidt andre ingredienser.
Opskrift:
1 hakket løg
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. rapsolie
1 tsk. røget paprika
frisk oregano
100 g. limabønner fra dåse eller udblødte.
1 l. grønsagsbouillon
4-5 gulerødder skåret i mindre stykker
200 g grønne bønner
1 ½ dl. majs
100 g østershatte
Salt og peber
1 hakket løg
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. rapsolie
1 tsk. røget paprika
frisk oregano
100 g. limabønner fra dåse eller udblødte.
1 l. grønsagsbouillon
4-5 gulerødder skåret i mindre stykker
200 g grønne bønner
1 ½ dl. majs
100 g østershatte
Salt og peber
Varm olien i en tykbundet gryde og svits løg sammen med
hvidløg i ca. 10 min. tilsæt røget paprika og svits i yderligere 1 min.
Hvis du bruger tørre bønner, skal de opblødte bønner tilsættes nu sammen med bouillonen. Lad det koge op og skru derefter ned for varmen og lad det simre i ca. 45 min til bønnerne er møre. Hvis du bruger bønner på dåse så tilsæt dem sammen med gulerødderne og lad dem simre i ca. 10 min.
Skær østershattene i mindre stykker og steg dem på en varm pande. Inden de puttes i suppen sammen med bønner og majs. Lad dem koge i ca. 5 min. Sag til med salt og peber samt frisk oregano. Server med creme fraiche og evt. med lidt chili.
Hvis du bruger tørre bønner, skal de opblødte bønner tilsættes nu sammen med bouillonen. Lad det koge op og skru derefter ned for varmen og lad det simre i ca. 45 min til bønnerne er møre. Hvis du bruger bønner på dåse så tilsæt dem sammen med gulerødderne og lad dem simre i ca. 10 min.
Skær østershattene i mindre stykker og steg dem på en varm pande. Inden de puttes i suppen sammen med bønner og majs. Lad dem koge i ca. 5 min. Sag til med salt og peber samt frisk oregano. Server med creme fraiche og evt. med lidt chili.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar