Mine unger er meget glade for flæskesvær, så det er rimelig
ofte at vi ender med en rest flæskesteg. Denne her ret er helt fantastisk til
at få brugt de sidste rester af en steg. Jeg har tit oplevet at en svinekam,
der har stået i køleskabet i et par dage bliver lidt tør og trist. Derfor synes
jeg den er enormt velegnet til denne ret, da saucen liver den godt op igen. Det
er også nemt at få brugt de sidste par grøntsager man har, da stort set alle
grøntsager egner sig i saucen. Det er en ret vi bruger ganske ofte, for at få at
undgå madspild. Det er stort set kun fantasien der sætter grænser for den.
Opskrift
Sauce:
ca. 500 g rest af
svinekam
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peber
1 dåse chilibønner
1 glas chunky salsa
5 dl grøntsags
bouillon
1 spsk stødt
spidskommen
1 spsk tørret oregano
1 spsk paprika
1 tsk røget paprika
1 tsk cayenne pulver
2 spsk maizena
salt
peber
Til servering:
1 pakke hvedetortilla
½ iceberg salat
6 tomater
5 dl creme fraiche
Start med at snitte løget i strimler og hak hvidløget. Steg
begge dele i lidt olie på en pande, sammen med alle krydderierne. I mens
snittes resten af stegen i tern. Kom dem på panden når løgene er blevet klare.
Hæld bouillonen på panden og lad det småsimre i 5 minutter. Herefter kommes
salsaen på sammen med bønnerne. Kom chilisaucen fra bønnerne med. Snit de røde
pebere i strimler og kom dem i panden. Rør maizenaen ud i lidt koldt vand og
brug det til at tykne saucen. Lad det simre til det er tykt og dækker kødet.
Server det i en hvede tortilla med snittet salat,
tomatskiver og lidt creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar