Jeg er begyndt at eksperimentere en del med grønsagsretter
og salater på det sidste. Det går ikke altid lige godt, men denne lune salat
sad lige i øjet. Jeg måtte faktisk lave den igen efter et par dage, fordi den
smagte mig så godt. Og så er den oven i købet knaldhamrende sund.
Opskrift:
1 lille løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie til stegning
¼ blomkål
¼ broccoli
¼ spidskål
1 lille håndfuld solsikkekerner
1 lille revet æble.
1 spsk. ostindisk karry
1-2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
2 spsk. olie til stegning
¼ blomkål
¼ broccoli
¼ spidskål
1 lille håndfuld solsikkekerner
1 lille revet æble.
1 spsk. ostindisk karry
1-2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
Start med at pille og snitte løg og hvidløg. Steg dem på
panden imens du snitter blomkål, broccoli og spidskål fint. Når løgene er
blevet klare, tilsættes blomkål og broccoli, samt karry og æblecidereddike.
Vend det godt rundt på panden og steg et par minutter. Så skal spidskålen og
solsikkekernerne på. Lad det stege i yderligere et par minutter, sluk varmen og
riv æblet ud over. Vend salaten rundt og smag til med salt og peber. Den smager
rigtig godt til et stykke grillet kød. Vi har som sagt lavet den to gange inden
for en uge og begge gange som tilbehør til grillmad. Jeg bruger i øvrigt også
broccolistenglen. Den skal blot skæres til, så det yderste hårde lag bliver
fjernet. Man kan tydeligt se, når man kommer ind til den hvidlige spiselige
kerne. Jeg snittern den fint og bruger den sammen med blomsten, som det man normalt
spiser jo er. På samme måde, kan man spise den hvide kerne på blomkålsbladede
ved blomkålens rod. Hvis de virker seje, er det en god ide, at skrælle det
yderste lag af med en kartoffelskræller. På den måde får man spist noget af
grøntsagen, som man måske normalt bare smider ud. Jeg har brugt begge dele i
denne salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar