Lily har lige haft fødselsdag og ville selvfølgelig gerne
have en lagkage. Hun bestemte at det skulle være med hindbær. Denne hindbær
lagkage har en dejlig smag af hindbær i cremen, som står rigtig godt til
chokoladeglasuren og vaniljefrostingen. Den syrlige creme spiller fantastisk
sammen med den meget søde frosting. Jeg kan godt lide at bruge en 70% mørk
chokolade til frosting, da det giver en rigtig god kraftig dybde i smagen. Jeg
valgte at lave en rigtig kagecreme med hindbær, fremfor at lave fyldet af
flødeskum. Jeg har fået det nogle gange og synes hurtigt at det bliver lidt for
meget.
1 portion
lagkagebunde
30 makroner
Kagecreme:
4½ dl mælk
1½ dl piskefløde
300 g hindbær
100 g sukker
1 vaniljestang
4 æggeblommer
4 spsk maizena
Flødeskum af 1 dl
fløde.
Chokoladeglasur:
100 g smeltet mørk chokolade
150 g flormelis
25 g kakaopulver
1 – 2 æggehvider
Vaniljefrosting:
4 æggehvider
6 dl sukker
0,25 dl lys sirup
0,5 dl vand
1 spsk vaniljesukker
½ tsk hvid eddike
Til cremen starter man med at komme hindbærrene i en gryde.
Varm dem stille op indtil de går i stykker og bliver mosbare. Mos dem herefter
igennem en fin sigte ned i en skål, så man får sorteret kernerne fra. Kom
mælken og fløden i en ren gryde sammen med vaniljestangen. Varm det op til lige
under kogepunktet. I mens piskes æggeblommerne sammen med sukker og maizena.
Når det er rørt sammen og mælken er varm tages vaniljestangen op. Hæld en lille
smule af den varme mælk i æggeblandingen mens der røres godt. Kom herefter
hindbær pureen i æggemassen og kom herefter det hele tilbage i den varme mælk.
Kog det op ved middelvarme, mens der røres godt. Lad det koge igennem i cirka 1
minut og kom det herefter i en ren skål og dæk det med husholdningsfilm. Filmen
skal helt ned og ligge på cremen for at undgå kondensvand og skind. Stil det på
køl til det skal bruges. Inden det smøres på lagkagebundene, vendes
flødeskummet i kagecremen og den røres igennem så den bliver let og smørbar.
Til frostingen starter man med at sætte en stor skål og et
varmt vandbad. Kom æggehviderne sammen med eddiken og sukkeret. Pisk i det i et
minuts tid. Kom herefter vand, sirup og vanilje i. Pisk det nu i cirka 7
minutter. Det skal være klistret og tungt at piske i. Når det er færdigt tages
det af varmen.
Til glasuren smeltes chokoladen enten i mikroovnen eller
over et vandbad hvis man er den forsigtige type. I mens røres æggehvider, kakao
og flormelis sammen. Det skal ikke piskes luftigt, men bare være homogent. Kom
den smeltede chokolade i og rør det hele sammen indtil det er helt jævnt
blandet. Juster evt. konsistensen med ekstra æggehvide hvis det er nødvendigt.
Når kagen skal samles starter man med at dele lagkagebunden
i 3. Fordel halvdelen af cremen på den første bund og drys med 15 knuste
makroner. Læg herefter den næste bund på og gentag processen. Læg den sidste
bund på og fordel glasuren på den.
Når kagen skal frostes kan man enten bruge en sprøjtepose
eller fordele det på kagen med en paletkniv. Jeg bruger som regel en
sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt lodrette linjer på kagen indtil den er
helt dækket. Ovenpå kanten sprøjter man en rund kant af små ”dutter”.
Velbekomme
Hej med jer ! I laver simpelthen bare de dejligste kager, den skal prøves ved førstkommende lejlighed Hilsen fra en fan.
SvarSletHej Eva
SvarSletmange tak for din kommentar. Dejligt at du kunne blive inspireret. Hvis der ikke byder sig nogen lejligheder til at afprøve den, fungerer den også fint som weekendkage :).
m.v.h.
Ulrik
Halløj.
SvarSletLækker kagebund og lækker glasur. alt for godt..
Men jeg synes min kagecream blev lidt tynd. når jeg koger den skal den blive lidt stiv, også skal den køle helt af inden jeg vender flødeskum i?
Mvh inspireret fan.
Hej Rasmus
SletHvis du synes kagecremen bliver for tynd, kan du enten lade den koge en lille smule længere eller tilsætte en lille smule mere maizena. Det er vigtigt at den bliver helt kold inden du vender den med det piskede fløde. Ellers vil den smelte det og så bliver den mere løbende i det.
m.v.h.
Ulrik