Selvom en curry bestemt også fortjener, at være en ret der
bliver købt ind til og kræset for, så er det også en pokkers god reste-ret. Vi
er ofte i den situation, at vi har lidt forskellige grøntsager, der nærmer sig
sidste anvendelsesdato. Nogen gange ender de i en suppe, andre gange i en
kødsauce men ret ofte bliver de til en curry. Det er både nemt og hurtigt og så
smager det bare dejligt. Hvis jeg ikke giver den gas med chili og den slags, så
kan børnene også være med. Denne udgave viser hvor lidt man faktisk behøver,
for at lave en lækker ret til mange. Vi fik nemlig lige pludselig naboens to
piger til middag. Det vidste jeg først, da jeg var gået i gang med aftensmaden
og tilsatte straks et par ekstra gulerødder og en håndfuld bønner mere. Denne
portion var nok til to voksne, to store børn og to små børn.
Opskrift
1 skalotteløg
4 champignon
½ rød peber
2 fed hvidløg
1 stengel bladselleri
2 spsk. olie
1 spsk. garam masala
1 ds. kokosmælk
6-7 gulerødder
200 g. grønne bønner (jeg brugte frosne)
Limesaft
1 skalotteløg
4 champignon
½ rød peber
2 fed hvidløg
1 stengel bladselleri
2 spsk. olie
1 spsk. garam masala
1 ds. kokosmælk
6-7 gulerødder
200 g. grønne bønner (jeg brugte frosne)
Limesaft
pil løget og blend det sammen med champignon, rød peber,
hvidløg, bladselleri, olie og garam masala til du har en rimelig ensartet pasta.
Steg det på en varm pande til olien begynder at skille ud. Tilsæt kokosmælken
og lad det simre. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Jeg brugte frosne
haricot vert skar jeg dem i mindre stykker. Man kan selvfølgelig også bruge
friske. Tilsæt gulerødder og bønner, når kokosmælken er kogt lidt ind. Server
med ris eller nudler og klem lidt limesaft ud over ved bordet. Det giver et
dejlig frisk bid og passer virkelig godt til retten.
Man kan selvfølgelig også tilsætte både ingefær og chili, så skal de bare blendes med i currybasen. Vi havde ingen af delene og denne ret opstod ud af det vi havde i køkkenet, en dag hvor jeg ikke havde planlagt aftensmad, før den skulle til at laves. Jeg blev meget tilfreds med den, på trods af den dårlige timing og de ekstra munde, der skulle bespises.
Man kan selvfølgelig også tilsætte både ingefær og chili, så skal de bare blendes med i currybasen. Vi havde ingen af delene og denne ret opstod ud af det vi havde i køkkenet, en dag hvor jeg ikke havde planlagt aftensmad, før den skulle til at laves. Jeg blev meget tilfreds med den, på trods af den dårlige timing og de ekstra munde, der skulle bespises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar