Jeg bliver altid utrolig inspireret til at grille, når vi
nærmer os sommeren. Specielt elsker jeg at langtidsgrille hele stykker kød.
Derfor investerede jeg i foråret i en Weber Smokey Mountain. Jeg har tidligere
lavet pulled pork i den med stor succes. I weekenden ville vi lave shawarma af
lam og jeg tænkte at det måtte kunne laves på samme måde. Resultatet blev helt
fantastisk mørt og saftigt, og smagte præcis som jeg havde fantaseret om.
Opskrift
5 dl yoghurt naturel
1 spsk løgpulver
3 fed presset hvidløg
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk sumac
1 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
½ dl æblecider eddike
eller citronsaft
Salt
peber
Alle krydderierne røres sammen med yoghurten og det smages
til med salt og peber. Tilsæt eddike eller citronsaft. Kom lammekøllen i en
pose og fordel marinaden i den. Kom posen i køleskabet i 24 timer eller natten
over. Vend den gerne et par gange undervejs. Tænd op i grillen med Minion
metoden, hvor man lægger en bunke utændte kul i bunden og derefter lægger cirka
15 tændte kul ovenpå. Temperaturen skal holdes omkring 110°. Hvis du ikke har
en grill, kan retten også laves i ovnen ved 110°. Lammekøllen og posens indhold
kommes i et ildfast fad og sættes i grillen. Det skal have cirka 7- 8 timer (og
det samme hvis du bruger en ovn), men hold øje med det. Det er færdigt når du
kan stikke enden af en ske igennem kødet uden problemer eller når
kernetemperaturen er 89°. Server det med en god salat, hummus og pitabrød og spis endelig chili til :).
For satan, hvor ser det lækkert ud. Må altså snart tage mig sammen til at lave 'pulled'-et-eller-andet.
SvarSlet- Kit
Tusind tak for din kommentar. Hvis du ikke har forsøgt dig endnu med at lave pulled something, vil jeg på det kraftigste opfordre dig til det. Det er nærmest magisk hvor lækkert, saftigt og mørt kød kan blive. Og så kan jeg personligt godt lide mad der passer sig selv og bare bliver mere og mere lækkert uden at jeg skal gøre noget :).
Sletm.v.h.
Ulrik
Wow det ser lækkert ud! Vi har også haft kig på den smokey Weber, måske det blir hjulpet godt på vej hvis jeg viser, hvad I har kreeret! Ha en dejlig dag!
SvarSletJeg var selv i tvivl om jeg skulle købe en WSM. Mest i forhold til om jeg rent faktisk ville få den brugt, eller om den ville ende som alt det andet alt for dyre legetøj jeg har stående i vores garage :). Men efter faktisk at have købt den er jeg blevet meget glad for den, og bliver ved med at opdage nye måder at bruge den på. Jeg har lovet mig selv at jeg vil bruge den hver gang lejligheden byder sig henover sommeren, og mon ikke der så ryger et post eller to på siden, hvis du har brug for inspiration?.
Sletm.v.h.
Ulrik
Det ser virkelig lækkert ud. Jeg har selv lige købt en WSM 47 og har lavet Pulled Pork og Baby back ribs - din Pulled lamb shawarma er et fantastisk koncept som må og skal afprøves!
SvarSletKender du tvwbb.com ?
/Mikkel
Hej Mikkel
SvarSlettak for din kommentar og tillykke med dit nyindkøb. Jeg er selv rigtig glad for min. Jeg kender godt virtual weber bullet siden og har selv brugt den en del. Den er super god at blive inspireret på. Håber du får prøvet lammet, og at det bliver en succes.
m.v.h.
Ulrik