- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

tirsdag den 22. maj 2012

Pulled lamb shawarmaJeg bliver altid utrolig inspireret til at grille, når vi nærmer os sommeren. Specielt elsker jeg at langtidsgrille hele stykker kød. Derfor investerede jeg i foråret i en Weber Smokey Mountain. Jeg har tidligere lavet pulled pork i den med stor succes. I weekenden ville vi lave shawarma af lam og jeg tænkte at det måtte kunne laves på samme måde. Resultatet blev helt fantastisk mørt og saftigt, og smagte præcis som jeg havde fantaseret om.


Opskrift
1 lammekølle på cirka 1½ kg
5 dl yoghurt naturel
1 spsk løgpulver
3 fed presset hvidløg
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk sumac
1 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
½ dl æblecider eddike eller citronsaft
Salt
peber

Alle krydderierne røres sammen med yoghurten og det smages til med salt og peber. Tilsæt eddike eller citronsaft. Kom lammekøllen i en pose og fordel marinaden i den. Kom posen i køleskabet i 24 timer eller natten over. Vend den gerne et par gange undervejs. Tænd op i grillen med Minion metoden, hvor man lægger en bunke utændte kul i bunden og derefter lægger cirka 15 tændte kul ovenpå. Temperaturen skal holdes omkring 110°. Hvis du ikke har en grill, kan retten også laves i ovnen ved 110°. Lammekøllen og posens indhold kommes i et ildfast fad og sættes i grillen. Det skal have cirka 7- 8 timer (og det samme hvis du bruger en ovn), men hold øje med det. Det er færdigt når du kan stikke enden af en ske igennem kødet uden problemer eller når kernetemperaturen er 89°. Server det med en god salat, hummus og pitabrød og spis endelig chili til :).

6 kommentarer:

 1. For satan, hvor ser det lækkert ud. Må altså snart tage mig sammen til at lave 'pulled'-et-eller-andet.

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Hvis du ikke har forsøgt dig endnu med at lave pulled something, vil jeg på det kraftigste opfordre dig til det. Det er nærmest magisk hvor lækkert, saftigt og mørt kød kan blive. Og så kan jeg personligt godt lide mad der passer sig selv og bare bliver mere og mere lækkert uden at jeg skal gøre noget :).
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 2. Wow det ser lækkert ud! Vi har også haft kig på den smokey Weber, måske det blir hjulpet godt på vej hvis jeg viser, hvad I har kreeret! Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var selv i tvivl om jeg skulle købe en WSM. Mest i forhold til om jeg rent faktisk ville få den brugt, eller om den ville ende som alt det andet alt for dyre legetøj jeg har stående i vores garage :). Men efter faktisk at have købt den er jeg blevet meget glad for den, og bliver ved med at opdage nye måder at bruge den på. Jeg har lovet mig selv at jeg vil bruge den hver gang lejligheden byder sig henover sommeren, og mon ikke der så ryger et post eller to på siden, hvis du har brug for inspiration?.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 3. Det ser virkelig lækkert ud. Jeg har selv lige købt en WSM 47 og har lavet Pulled Pork og Baby back ribs - din Pulled lamb shawarma er et fantastisk koncept som må og skal afprøves!
  Kender du tvwbb.com ?

  /Mikkel

  SvarSlet
 4. Hej Mikkel
  tak for din kommentar og tillykke med dit nyindkøb. Jeg er selv rigtig glad for min. Jeg kender godt virtual weber bullet siden og har selv brugt den en del. Den er super god at blive inspireret på. Håber du får prøvet lammet, og at det bliver en succes.
  m.v.h.
  Ulrik

  SvarSlet