- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 23. maj 2012

Chokolade-appelsin muffins lavet i det friI går havde jeg lovet børnene at vi skulle bage, men vejret var så fantastisk, at de hellere ville være ude. Men de ville stadig gerne bage.. Ud med alle ingredienserne, skåle, vægt, skeer, mål og skærebræt.. Bages skulle der – udenfor!
Lily vil som regel gerne have noget med chokolade (og hvem vil ikke det?) så jeg valgte at vi skulle lave chokolade-appelsin muffins. Nemt nok at lave ude ved havebordet med to små bavianer og lækkert nok til at få mundvandet til at løbe.

Opskrift:
250 g. hvedemel
2 ½ tsk. bagepulver
30 g. kakaopulver
2-3 spsk. Sukker (alt efter hvor søde de skal være)
175 g. hakket mørk chokolade
1 æg (jeg brugte pasteuriseret æggehvide, da vi ingen æg havde)
125 g. cremefraiche
1 1/3 dl. Mælk
90 g. smeltet smør
Den revne skal fra 1 øko appelsin

Tænd ovnen på 180° og sæt papirforme i en muffinsplade med plads til 12 styk.
hæld mel, bagepulver, kakaopulver, sukker og chokolade i en stor skål og bland godt – gerne med en lettere beskidt barnehånd…
Lav en fordybning i midte og tilsæt de våde ingredienser samt appelsinskallen. Rør hurtigt rundt med en gaffel. Du må ikke røre for meget og dejen skal være ret lind. Dejen fordeles i formene med en ske og bages i ovnen i 12-15 min. De hæver meget de sidste min. Så vær sikker på, at de har fået nok. De bliver rimelig grissede og spises faktisk lettest med ske ud af papiret. Jeg lavede en glasur af æggehvide, appelsinsaft og flormelis, som børnene slikkede af først. Alt i alt var det en stor succes og jeg vil helt sikkert bage ude igen en anden gang!

2 kommentarer:

  1. Wow hvor hyggeligt! Ja med det vejr vi har, har man bare lyst til at tage alt med udenfor, ja endda strygebrættet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren. Jeg stryger faktisk aldrig, men hvis jeg gjorde, så ville jeg nok tage det med ud :)

      Slet