- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 5. april 2012

Pulled PorkJeg er helt vild med pulled pork. Både fordi jeg elsker at bruge en gril, men endnu mere fordi jeg nærmest synes det er magisk, hvordan en billig udskæring som nakkefilet kan forvandles til det mest møre, smagfulde, saftige og indbydende kød. Det kan godt være det tager lang tid at lave dem low & slow på grillen, men det er nemt og kræver ikke ret meget arbejde og jeg synes at resultatet er det hele værd.


Opskrift: pulled pork
2 – 2½ kg. Nakkefilet
3 spsk. Salt
2 spsk. Brun farin
2 spsk. Mild paprika
1 tsk. Chipotle pulver
1 tsk. Pasilla pulver
1 tsk. Spidskommen
1 tsk. Tørret rosmarin
1 tsk. Sennepspulver
1 spsk. Løgpulver
1 tsk. Hvidløgspulver

Til pulled pork starter man med at blande alle de tørre ingredienser til en dryrub. Det lyder måske af mange ingredienser, men det er det hele værd. Og man kan lave en stor portion og opbevare det i et tætsluttende glas til en anden gang. Herefter gnubbes nakkefiletten med blandingen. Hvis man ikke kan få fat i chipotle og pasilla kan det erstattes af cayennepulver i samme mængde. Den skal have lov til at trække natten over eller op til 24 timer.
Jeg har tidligere lavet pulled pork i ovnen, hvor jeg har givet den 8 - 9 timer ved 100°. Men da jeg nu har anskaffet mig en Weber Smokey Mountain, ville jeg prøve at bruge den. Jeg tændte op i den efter minion metoden, hvor man kommer en masse utændte kul i kulkammeret sammen med nogle stykker røgetræ. Jeg brugte en blanding af hickory og æbletræ. Herefter kommer man 10 tændte kul ovenpå. Ideen bag dette er at de langsomt antænder de andre, således at temperaturen holdes lav og grillen kan brænde længe. Jeg fyldte 4 liter vand i vandbadet i grillen, og da temperaturen i den ramte 105° lagde jeg kødet i den. Jeg synes faktisk det gik utrolig nemt. Jeg havde ikke nogen problemer med at holde temperaturen konstant og kun en enkelt gang blev jeg nødt til at efterfylde vandfadet. Efter 8½ time i grillen havde kødet en kerne temperatur på 93° og var klar. Pulled pork er klar når det har en kernetemperatur på 92 - 94°.
Herefter trækkes kødet med gafler så det bliver trevlet. Det serveres i en burgerboller med coleslaw og barbecue sauce.

Opskrift: Cole-slaw
1 lille hvidkål
1 stilk blegselleri
3 gulerødder
1 dl. Mayonnaise
1 dl. Creme fraiche
1 tsk. Sellerisalt
1 tsk. Sort peber
1 spsk. Sukker
1 tsk. Sennepspulver
2 spsk. Citronsaft
2 tsk. Æblecider eddike

Til coleslawen snittes grøntsager fint i strimler enten i hånden eller på en maskine. Det er vigtigt at de ikke bliver for grove, da de er rå og derfor kan virke voldsomme hvis stykkerne er for store. Til dressingen blandes resten af ingredienserne og den smages til med salt og peber. Alle de snittede grøntsager kommes i en skål og dressingen vendes i.

4 kommentarer:

 1. Jeg må med skam indrømme at jeg never har lavet Pulled Pork, ej heller smagt det.Lækkert ser det ud. Hver gang jeg ser retten får jeg mundvand. Pasilla har jeg aldrig hørt om, lyder altid spændende med nye krydderier.
  V.h. Charlotte

  SvarSlet
 2. Jeg kan sige at jeg har prøvet retten, og det er møg hamrende lækker :-D

  SvarSlet
 3. Hvor meget færdig kød fik du ud af din steg? Skal lave det til 10 personer i weekenden og har ingen i´de om hvor stor en steg/hvor mange jeg skal købe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rebelsig
   Det svinder cirka 20 - 25%. Hvor meget du skal lave afhænger i høj grad af hvad der ellers er af tilbehør. Hvis det er til pulled pork sandwiches uden andet tilbehør en burgerboller og coleslaw ville jeg nok selv lave pulled pork af 4-5kg kød. Men jeg har en tendens til at lave for meget mad. Hvis der er masser af lækkert tilbehør ville jeg lave lidt mindre.
   Pulled pork holder sig ret godt i fryseren, hvis man tør det op langsomt i køleskab. Ligeledes er det helt fantastisk dagen efter. Så det skader ikke så meget hvis du kommer til at lave lidt for meget :).
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet