- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 13. maj 2012

Bacon cheese burger


Jeg har gået hele den sidste uge og haft lyst til en god burger. I dag var det rigtig lækkert vejr, og så skulle grillen jo gerne bruges. Valget faldt naturligvis på burger. Sådan en rigtig beskidt bacon cheese burger. Jeg kan bestemt også godt lide andre versioner, men bacon cheese ligger bare mit hjerte nærmest. Denne her opskrift er helt fantastisk og kan tilfredsstille selv den mest skeptiske. Der er ikke noget fancy ved den. Den er bare drøngod og ubeskriveligt tilfredsstillende. Jeg serverede den med pomfrittercheesetops og kold øl.


Opskrift 4 personer
½ portion burgerboller
500 g hakket oksekød
1 spsk løgpulver
2 spsk engelsk sauce
1 tsk oksebouillonpasta
1 tsk tørret hvidløg
1 spsk sellerisalt
150 g bacon
200 g cheddarost
Salt og peber
Mayonnaise, ketchup, sennep eller hvad du nu lige ellers kan lide
Tomat, salat, rødløg, syltede agurker


 Kom oksekødet i en skål. Bland engelsk sauce og bouillon og rør det sammen. Kom det herefter i kødet, sammen med de andre krydderier. Rør det godt sammen og lad det trække i en halv times tid. I mens steges baconen. Herefter formes bøfferne. Lav en fordybning i midten af dem, der går ud til en centimeter fra kanten. Dette er for at undgå at de bliver kugle runde, når de bliver grillet. Lav bøfferne en smule større i diameter end bollerne, da bøfferne trækker sig lidt sammen på grillen. Smid dem på en meget varm grill og giv dem 3 minutter på hver side. Skær burgerbollerne over og læg dem på grillen med skærefladen ned. Fordel osten på bøfferne, og lad det smelte. Når det hele er klart kan du samle burgeren som du kan lide det. Jeg smurte bollerne med mayo og kom salat på, hvorefter bøffen og bacon kom i. Tomat, løg og syltede agurker ovenpå det. Til sidst en lille smule ketchup og lidt ravigotte sauce, i stedet for sennep. Server dem med en kold øl, pomfritter og cheese tops. Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar