- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 5. april 2012

Burgerboller


Jeg synes at de burgerboller man kan købe i supermarkederne er utrolig triste, tørre og smagsløse. Derfor begyndte jeg at bage dem selv. Det er ganske nemt, hurtigt og resultatet er milevidt fra supermarkedsfætrene. De hjemmelavede er bløde, smagsfulde og er mere end bare et sted at lægge sin bøf.
Opskrift
6 dl. Vand
25 g. gær
1 kg. Hvedemel
50 g. sukker
20 g. honning
20 g. salt
80 g. smør

Gæren røres ud i vandet, som skal være lunkent. Herefter tilsættes mel, salt, honning og sukker og det hele æltes godt sammen. Tilsæt herefter smøren og ælt dejen sammen indtil den er blød, glat og smidig. Jeg plejer at give den 5 – 10 minutter i hånden.
Sæt den herefter til hævning et lunt sted i en times tid. Når dejen har hævet færdig formes den til boller, der dyppes i en skål med sesamfrø og sættes på en bageplade. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Efter den halve time trykkes de flade så de ikke bliver for høje. Lad dem nu hæve for sidste gang i en times tid eller indtil de er vokset til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 220°. Når den er gennemvarm bages bollerne i 12 – 15 minutter. Overfør de bagte boller til en rist og lad dem køle af.

2 kommentarer:

  1. Hvor mange boller bliver der?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er selvfølgelig afhængigt af hvor store man laver dem:-). Jeg plejer at få mellem 20 og 24 af en portion. Mvh Ulrik

      Slet