- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 12. maj 2012

Cheese tops


Når vi endelig tager på McD, er det ubetinget bedste de har deres chili cheese top coinoffer. Nu kommer vi ikke ret tit på McD, så det er oplagt at forsøge det selv. Jeg har lavet 2 varianter her, en med en god røget skinke og en med syltede jalapenos. De blev begge virkelig gode, og var overraskende nemme at lave. De er fantastiske med en kold øl eller som tilbehør til en amerikansk grillfest. Jeg vil helt sikkert lave dem igen snart, og prøve med andre variationer. Kun fantasien sætter grænser. Hvis det er godt med ost, er jeg sikker på at det vil egne sig fortræffeligt i cheese tops.


Opskrift (cirka 25 styk, afhængig af størrelse)
200 g rød cheddar
3 skiver god røget skinke
Syltede jalapenos (mængden afhænger af hvor stærkt du gerne vil have det. Jeg brugte 25 g)
Rasp
Mel
Æg
Salt
Peber
Olie til at friturestege dem i

Riv cheddaren fint og fordel den i 2 skåle. Hak de syltede jalapenos fint, og kom dem i den ene skål. Hak derefter skinken fint og kom i den anden. Krydr massen i begge skåle med lidt salt og peber. Rør rundt i skålene så indholdet er jævnt fordelt i dem. Olien til frituren varmes op til 165°. Mens olien varmer op formes kuglerne. Tag en klump af massen og tryk den sammen i hånden og form den til en lille kugle eller trekant. Når al massen er formet skal det paneres. Vend dem først i mel, derefter æg og til sidst i rasp. Gentag igen med æg og rasp. Dette er for at skabe et tykt lag der kan holde osten inde. Steg dem i 3 minutter i den varme olie. Læg dem på fedtsugende papir og server dem rygende varme. Hvis man skal lave store mængder kan man med fordel holde dem varme i en 50° varm ovn, mens man laver de næste friture hold. 

7 kommentarer:

 1. Tak for opskriften. :) En kammerat og jeg har forsøgt os med at lave dem, og resultatet blev som på dit billede med den uheldige forskel at der ikke var nogen ost indeni...

  Paneringslaget var rigtig tykt, men alligevel var osten løbet ud og lå i bunden af gryden, hvilket vi dog først opdagede efter servering. De så nemlig fine ud, og vi betragtede det som et mysterium indtil vi så gryden.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thomas,
   det er jeg ked af at høre. Jeg har selv oplevet det en af de første gange jeg prøvede at lave dem. Det jeg har fundet ud af skaber problemet er hvis olien er for varm eller de får for lang tid. Så hvis du har mod på at prøve at lave dem igen, så forsøg dig med lavere temperatur og lidt kortere tid. Start med at lave en enkelt, og se om det ikke bliver bedre. Så kan du altid justere temperatur efterfølgende indtil du finder den perfekte temperatur.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 2. Hej:) De ser ret gode ud. Men kan man ikke anvende andet end cheddar ost?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, du kan anvende en hvilken som helst ost der smelter til en cremet konsistens og som man kan samle til en kugle så man kan panere dem. Jeg tror ikke at man kan bruge parmesan type oste, men jeg har ikke forsøgt så det kan ikke udelukkes.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 3. fedt, de skal prøves denne uge, eeelsker chilli cheese tops, havde ikke overvejet dem med skinke

  SvarSlet
 4. Hvilken olie skal man bruge? Er det bare solsikkeolie?

  SvarSlet
  Svar
  1. Solsikkeolie er fint. Ellers kan du bruge rapsolie, vindruekerneolie eller fritureolie.
   God fornøjelse.
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet