Når det endelig er weekend, skal det også udnyttes til at
lave noget god mad der tager lidt længere tid end vi har normalt. Vi har haft
lyst til at lave gnocchi et stykke tid, så det var oplagt at lave det i dag.
Ungerne elsker at være med til at lave dem, så det er en ret hyggelig
familieaktivitet. Kombinationen af saucen og gnocchierne er helt fantastisk. De
salt syltede citroner giver en ret unik smag i saucen. Jeg tror ikke rigtig det
kan erstattes af noget, hvor det vil give samme resultat. Hvis du ikke lige har
et glas citroner klar, smager gnocchierne nu også ret godt bare sådan for sig
selv.
Opskrift
Ovnbagt forel
4 foreller
Olivenolie
Salt
Peber
Gnocchi
7 kartofler
1 æggeblomme
1 tsk revet muskatnød
Ca. 100 g hvedemel
2 spsk olivenolie
Salt
Peber
1 bdt. Grønne asparges
250 g cherrytomater
1 bdt. Frisk basilikum
Smør
olivenolie
Sauce
2 dl. Olivenolie
1 spsk kapers
1 fed hvidløg
2 spsk sorte oliven
1 tsk sukker
1 ansjosfilet
1 spsk hvidvinseddike
Start med at forberede kartoflerne til gnocchierne. Vask
kartoflerne og smør en smule olivenolie på dem. Læg dem herefter i et fad og
sæt det i ovnen ved 200° i en time. Lad dem blive kølige nok til at du kan
holde på dem og skrab så indmaden ud af skindet. Mos kartoflerne til mos og
tilsæt olivenolie, æg, muskatnød, salt og peber. Kom herefter mel i, men vær
lidt varsom. Der må ikke komme for meget i. Det skal have en klistret, men fast
konsistens hvor det kan holde formen. Stil det til side og lad det køle af. Til
saucen vaskes citronen i koldt vand, og kødet skrabes ud. Man skal kun bruge
skallen. Hak den fint og kom den i en skål. Hak kapers, hvidløg, oliven og
ansjosen fint og kom det i samme skål som citronen. Kom resten af
ingredienserne i, smag det til og lad det stå og trække.
Rens forellerne for alt blod og evt. gæller. Krydr de hele
fisk indvendigt med salt og peber og kom dem i et ovnfast fad og sæt dem i
ovnen ved 200° i cirka 30 minutter. I mens laves gnocchierne. Drys noget mel på
et bord og tag kartoffelmassen ud af skålen og form den til en pølse. Skær dem
herefter i mundrette bidder og giv dem evt. et lille tryk med en gaffel for at
give dem riller. Kog dem herefter i saltet vand indtil de flyder ovenpå. Det
går temmelig hurtigt. Tag dem op af vandet og læg dem på en tallerken. Når de
alle er færdige snittes asparges i stykker på cirka 1½ cm. Du skal ikke bruge
den underste træagtige del af dem. Gem den til en suppe eller andet. Skær
cherrytomaterne i halve.
På en pande opvarmes smør og olivenolie. Det skal være
rimelig høj varme. Når smørret er smeltet ristes gnocchierne i det. Når de
tager lidt farve tilsættes grøntsagerne. Rist det hele i cirka 5 minutter. Sluk
for varmen, og tilsæt herefter den revne basilikum.
Anret gnochhierne og grøntsagerne på en tallerken, og fordel
kødet fra forellen ovenpå. Server med saucen til.
Velbekomme.
Hvor lækkert. Gnocchi har jeg aldrig lavet selv. Foreller elsker jeg - og hurra, her er brugt salte citroner. Har lavet en portion efter din anvisning for lang til siden. Jeg tror de er klar til brug nu - men ikke rigtig fundet en opskrift, hvor jeg kunne bruge dem - så endelig. Tak.
SvarSletSøndagshilsner Charlotte
Hej charlotte
SletFedt at du har lavet citronerne - vi skal nok få nogle flere opskrifter på snarest hvor de indgår. Den dressing ulrik har lavet her er bare fantastisk. Jeg vil gætte på, at den går dig godt til de fleste sommersalater, samt fisk, kylling og fx. svinekoteletter.
Venlig hilsen
Lynne