- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 28. april 2012

Ovnbagt forel med gnocchi, asparges, cherrytomat og sauce med salt syltede citroner, oliven og kapers


Når det endelig er weekend, skal det også udnyttes til at lave noget god mad der tager lidt længere tid end vi har normalt. Vi har haft lyst til at lave gnocchi et stykke tid, så det var oplagt at lave det i dag. Ungerne elsker at være med til at lave dem, så det er en ret hyggelig familieaktivitet. Kombinationen af saucen og gnocchierne er helt fantastisk. De salt syltede citroner giver en ret unik smag i saucen. Jeg tror ikke rigtig det kan erstattes af noget, hvor det vil give samme resultat. Hvis du ikke lige har et glas citroner klar, smager gnocchierne nu også ret godt bare sådan for sig selv.

Opskrift

Ovnbagt forel
4 foreller
Olivenolie
Salt
Peber

Gnocchi
7 kartofler
1 æggeblomme
1 tsk revet muskatnød
Ca. 100 g hvedemel
2 spsk olivenolie
Salt
Peber
1 bdt. Grønne asparges
250 g cherrytomater
1 bdt. Frisk basilikum
Smør
olivenolie

Sauce
2 dl. Olivenolie
1 spsk kapers
1 fed hvidløg
2 spsk sorte oliven
1 tsk sukker
1 ansjosfilet
1 spsk hvidvinseddike

Start med at forberede kartoflerne til gnocchierne. Vask kartoflerne og smør en smule olivenolie på dem. Læg dem herefter i et fad og sæt det i ovnen ved 200° i en time. Lad dem blive kølige nok til at du kan holde på dem og skrab så indmaden ud af skindet. Mos kartoflerne til mos og tilsæt olivenolie, æg, muskatnød, salt og peber. Kom herefter mel i, men vær lidt varsom. Der må ikke komme for meget i. Det skal have en klistret, men fast konsistens hvor det kan holde formen. Stil det til side og lad det køle af. Til saucen vaskes citronen i koldt vand, og kødet skrabes ud. Man skal kun bruge skallen. Hak den fint og kom den i en skål. Hak kapers, hvidløg, oliven og ansjosen fint og kom det i samme skål som citronen. Kom resten af ingredienserne i, smag det til og lad det stå og trække.
Rens forellerne for alt blod og evt. gæller. Krydr de hele fisk indvendigt med salt og peber og kom dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter. I mens laves gnocchierne. Drys noget mel på et bord og tag kartoffelmassen ud af skålen og form den til en pølse. Skær dem herefter i mundrette bidder og giv dem evt. et lille tryk med en gaffel for at give dem riller. Kog dem herefter i saltet vand indtil de flyder ovenpå. Det går temmelig hurtigt. Tag dem op af vandet og læg dem på en tallerken. Når de alle er færdige snittes asparges i stykker på cirka 1½ cm. Du skal ikke bruge den underste træagtige del af dem. Gem den til en suppe eller andet. Skær cherrytomaterne i halve.
På en pande opvarmes smør og olivenolie. Det skal være rimelig høj varme. Når smørret er smeltet ristes gnocchierne i det. Når de tager lidt farve tilsættes grøntsagerne. Rist det hele i cirka 5 minutter. Sluk for varmen, og tilsæt herefter den revne basilikum.
Anret gnochhierne og grøntsagerne på en tallerken, og fordel kødet fra forellen ovenpå. Server med saucen til.
Velbekomme.

2 kommentarer:

 1. Hvor lækkert. Gnocchi har jeg aldrig lavet selv. Foreller elsker jeg - og hurra, her er brugt salte citroner. Har lavet en portion efter din anvisning for lang til siden. Jeg tror de er klar til brug nu - men ikke rigtig fundet en opskrift, hvor jeg kunne bruge dem - så endelig. Tak.
  Søndagshilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej charlotte
   Fedt at du har lavet citronerne - vi skal nok få nogle flere opskrifter på snarest hvor de indgår. Den dressing ulrik har lavet her er bare fantastisk. Jeg vil gætte på, at den går dig godt til de fleste sommersalater, samt fisk, kylling og fx. svinekoteletter.
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet