Jeg bager mange forskellige typer af boller. Dette er en af
dem jeg bager oftest, da de er velegnede både til morgenmad og til frokost. Derudover
elsker ungerne at hjælpe med at lave dem, så vi bruger tit en weekend dag på at
hygge med det. De (bollerne, ikke ungerne) har en sprød skorpe og en lækker sej
krumme.
Opskrift
600 g hvedemel tipo
00
400 g durummel
3 dl yoghurt naturel
6 dl vand
10 g gær
1 tsk honning
100 g græskarkerner
20 g salt
Start med at røre gæren ud i yoghurten, og tilsæt derefter
vandet. Begge typer mel og honningen kommes i og det røres hurtigt igennem. Kom
herefter saltet og græskarkernerne i. Rør det hele sammen, og når dejen er
samlet nok kommes den ud på et meldrysset bord og æltes igennem til den er
smidig. Kom dejen op i en skål og lad den hæve i 2 timer overdækket. Når dejen
er hævet vendes den ud på et bord og der formes boller af dem. Jeg plejer at få
cirka 20 af denne portion størrelse. Læg bollerne på et stykke bagepapir og lad
dem hæve igen i cirka 2 timer. Varm ovnen op til 250° og drys bollerne med lidt
durummel. Bag dem i cirka 15 minutter eller indtil de lyder hule når man banker
dem i bunden.
Hold op de see lækre ud :) De ser ud til at gå godt med en klat kold smør! Dem må jeg vist hellere prøve af.
SvarSletDe er også drøngode.:). Men retfærdigvis vil jeg lige sige at det er de færreste ting der ikke går godt med en klat kold smør. :)
SvarSletmvh
Ulrik
Jeg skal love for du har haft gang i bageriet - intet er så godt som hjemmebagt - dog synes jeg ikke mit hjemmebag ser så delikat ud som dit, men efter at have gennemlæst din fremgangsmåde nøje - tror jeg det er min utålmodighed med hævningen det er gal med?
SvarSletGod weekend Charlotte
Som regel når jeg bager laver jeg store portioner såvi har til fryseren. Det er svært for mig at kommentere på din bagning men de 3 grundsten jeg holder mig til baseret på mine erfaringer er en våd dej, lang hævetid og meget høj varme
Sletmvh
Ulrik
Så blev de endelig afprøvet, dine yoghurtboller med græskarkerner, dog uden græskarkerner :). Ville ellers gerne have dem i, men ved at så spiser ungerne dem ikke, så startede altså med at lave dem uden. Og hold da op hvor er de lækre, bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem :) Ja og nemt er det jo også. Kan mærke jeg er lidt afhænging af jeres side.....
SvarSletMvh Sarah
Hej Sarah
SletDejligt at du fik dem prøvet. De er bestemt også gode uden græskarkerner. Jeg er rigtig glad for at du kunne lide dem og håber meget at vi kan fortsætte med at inspirere dig.
m.v.h.
Ulrik
Umm de er goda et bruge som sandwichboller til madpakken.
SvarSletKsn absolut anbefales.
Mvh
vibeke
Hej
SvarSletEr i fuld gang med at bage yoghurtbollerne...men kan simpelthen ikke få mængden af mel og mængden af væske til en sammenhængende dej...har mindst tilføjet dobbelt så meget mel?!
Nu er dejen samlet og står til hævning. Er ret spændt på resultatet :O
Mange hilsner
Signe
Hej Signe
SletDejligt at du prøver dem. Jeg kan ikke helt svare på hvorfor opskriften ikke virker for dig. Hvilket noget mel har du brugt? Men det bliver en rimelig fugtig dej. Men det er dejligt at du prøver opskriften. Det er altid rart at få tilbagemeldinger. Jeg håber meget du bliver tilfreds med resultatet.
Mvh
Ulrik
Så er jeg i fuld gang med at afprøve opskriften.... Har gang i 3 forskellige... En uden kerner, en med græskarkerner og en med chokolade..... Lige nu står de på plader og venter på at komme en tur i ovnen.... :0)
SvarSletHej Laila
Sletdet lyder super lækkert. Jeg vil meget gerne høre hvordan dem med chokolade bliver. De lyder lige som noget man kunne trænge til sådan en søndag :).
God fornøjelse med projektet. Jeg håber meget at du bliver tilfreds med resultatet.
m.v.h.
Ulrik