- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 28. april 2012

Yoghurtboller med græskarkerner


Jeg bager mange forskellige typer af boller. Dette er en af dem jeg bager oftest, da de er velegnede både til morgenmad og til frokost. Derudover elsker ungerne at hjælpe med at lave dem, så vi bruger tit en weekend dag på at hygge med det. De (bollerne, ikke ungerne) har en sprød skorpe og en lækker sej krumme.


Opskrift
600 g hvedemel tipo 00
400 g durummel
3 dl yoghurt naturel
6 dl vand
10 g gær
1 tsk honning
100 g græskarkerner
20 g salt

Start med at røre gæren ud i yoghurten, og tilsæt derefter vandet. Begge typer mel og honningen kommes i og det røres hurtigt igennem. Kom herefter saltet og græskarkernerne i. Rør det hele sammen, og når dejen er samlet nok kommes den ud på et meldrysset bord og æltes igennem til den er smidig. Kom dejen op i en skål og lad den hæve i 2 timer overdækket. Når dejen er hævet vendes den ud på et bord og der formes boller af dem. Jeg plejer at få cirka 20 af denne portion størrelse. Læg bollerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve igen i cirka 2 timer. Varm ovnen op til 250° og drys bollerne med lidt durummel. Bag dem i cirka 15 minutter eller indtil de lyder hule når man banker dem i bunden.

11 kommentarer:

 1. Hold op de see lækre ud :) De ser ud til at gå godt med en klat kold smør! Dem må jeg vist hellere prøve af.

  SvarSlet
 2. De er også drøngode.:). Men retfærdigvis vil jeg lige sige at det er de færreste ting der ikke går godt med en klat kold smør. :)
  mvh
  Ulrik

  SvarSlet
 3. Jeg skal love for du har haft gang i bageriet - intet er så godt som hjemmebagt - dog synes jeg ikke mit hjemmebag ser så delikat ud som dit, men efter at have gennemlæst din fremgangsmåde nøje - tror jeg det er min utålmodighed med hævningen det er gal med?
  God weekend Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Som regel når jeg bager laver jeg store portioner såvi har til fryseren. Det er svært for mig at kommentere på din bagning men de 3 grundsten jeg holder mig til baseret på mine erfaringer er en våd dej, lang hævetid og meget høj varme
   mvh
   Ulrik

   Slet
 4. Så blev de endelig afprøvet, dine yoghurtboller med græskarkerner, dog uden græskarkerner :). Ville ellers gerne have dem i, men ved at så spiser ungerne dem ikke, så startede altså med at lave dem uden. Og hold da op hvor er de lækre, bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem :) Ja og nemt er det jo også. Kan mærke jeg er lidt afhænging af jeres side.....

  Mvh Sarah

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sarah
   Dejligt at du fik dem prøvet. De er bestemt også gode uden græskarkerner. Jeg er rigtig glad for at du kunne lide dem og håber meget at vi kan fortsætte med at inspirere dig.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 5. Umm de er goda et bruge som sandwichboller til madpakken.
  Ksn absolut anbefales.

  Mvh
  vibeke

  SvarSlet
 6. Hej
  Er i fuld gang med at bage yoghurtbollerne...men kan simpelthen ikke få mængden af mel og mængden af væske til en sammenhængende dej...har mindst tilføjet dobbelt så meget mel?!
  Nu er dejen samlet og står til hævning. Er ret spændt på resultatet :O
  Mange hilsner
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Dejligt at du prøver dem. Jeg kan ikke helt svare på hvorfor opskriften ikke virker for dig. Hvilket noget mel har du brugt? Men det bliver en rimelig fugtig dej. Men det er dejligt at du prøver opskriften. Det er altid rart at få tilbagemeldinger. Jeg håber meget du bliver tilfreds med resultatet.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 7. Så er jeg i fuld gang med at afprøve opskriften.... Har gang i 3 forskellige... En uden kerner, en med græskarkerner og en med chokolade..... Lige nu står de på plader og venter på at komme en tur i ovnen.... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laila
   det lyder super lækkert. Jeg vil meget gerne høre hvordan dem med chokolade bliver. De lyder lige som noget man kunne trænge til sådan en søndag :).
   God fornøjelse med projektet. Jeg håber meget at du bliver tilfreds med resultatet.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet