- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 8. marts 2012

Marokkanske syltede citroner


Vi elsker marokkansk mad herhjemme, og i rigtig mange af retterne indgår der saltsyltede citroner. De smager fantastisk, bliver utroligt parfumerede og kan simpelt hen ikke undlades, eller erstattes. De er også rigtig nemme at lave, men man dog skal planlægge det, for de skal syltes i en måned, før man kan bruge af dem. Det er kun citronskallen man bruger, citronkødet skrabes af og smides væk. Jeg har prøvet at smage på det, og det er helt uspiseligt. Skallen der i mod bliver næsten lederagtig, smager friskt, surt og salt, men har helt mistet den bitterhed, som citronskal ellers har.Opskift:
6 citroner
10 spsk. Groft salt
evt. ekstra citronsaft
evt. peberkorn og laurbærblade

Skær citronerne op, så de sidder sammen for neden og har fire ’vinger’. Held en skefuld salt i hver citron og præs dem godt ned i et sterilt sylteglas. Det er vigtigt at man maser citronerne rigtig godt sammen, så de begynder at afgive deres saft. Mellem hvert lag citroner drysses en til to skeer salt. Man kan eventuelt tilsætte peberkorn og laurbærblade, men det behøves absolut ikke. Hvis citronernes egen saft ikke er nok, til at dække citronerne helt, så skal man toppe op med ekstra citronsaft. Det er vigtigt at citronerne er helt dækket af saft, ellers bliver de dårlige.
Efter en måned kan man spise af dem, men de tager ikke skade af at vente længere. Vi har et glas, som vi lavede for over et år siden og det holder sig fint. Det er bare vigtigt, at der hele tiden er saft over citronerne, og at man kun bruger rene genstande, til at fiske dem op med.
Den første uge, skal glasset vendes hver dag, så saltet bliver godt fordelt. Derefter kan man bare vende det en gang i mellem.

Hvis du mangler inspiration til hvad du skal lave med citronerne, så er der her to meget forskellige opskrifter, hvor de indgår: Marokkansk kylling og forel med gnocchi

7 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke forestille mig at disse citroner skulle smage godt:-). Jeg har aldrig forstået de skulle smage himmelsk. Men - ok, jeg vil gøre et forsøg, de skal have en chance. Var i Føtex i dag, men de havde ikke økologiske citroner der så pæne og fejlfrie ud - det må vente til næste uge. Jeg ved dog ikke rigtig hvad jeg skal bruge dem til, det må jeg finde ud af med tiden. Jeg bruger selv ofte tørrede abrikoser, tørrede svesker samt mandler i sammenkogte retter. Så mon ikke jeg kan bruge citronerne der?
  V.h.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ikke garantere at du bliver vild med dem :). Vi er selv rigtig glade for dem og bruger dem meget. Både til pasta retter hvor vi vil have lidt syrlighed, og så laver vi rigtig meget marokkansk med med dem. Specielt kylling og lam klæder de fantastisk godt i en langtids simret ret. Når denne portion citroner er klar, skal vi nok lave nogle indlæg med inspiration :).
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
  2. Jeg var også vildt skeptisk først gang jeg smagte dem, men blev meget positivt overrasket. :)
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet
  3. NU vil jer også prøve med citroner på denne måde. Blev helt vild med at prøve da jeg så Camilla Plum lavde citroner på glas. GLÆDER MIG: UHM! Mette

   Slet
  4. Hej Mette
   Du kan roligt glæde dig - de er rigtig gode, man skal bare have tålmodighed og vente på at de bliver færdige :) Du kan finde et par opskrifter hvor de indgår her på siden og flere vil helt sikkert komme til :)
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet
 2. Spændende opskrift! Der står dog ikke noget om hvorvidt det skal opbevares i køleskabet, eller om det fint kan holde sig på hylden. Det kribler helt i mig for at få lov til at lave sådan et glas citroner! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmus
   Du kan sagtens lade det stå udenfor køleskabet mens de sylter. Når du åbner dem vil jeg anbefale at du opbevarer dem i køleskabet efterfølgende. Jeg tror egentlig godt at de kan holde sig udenfor køleskabet grundet salt og syre, men har altid hellere ville holde mig på den sikre side.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet