- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 2. maj 2012

Marokkansk kylling med syltede citroner, grønne oliven og cous cousVi er virkelig glade for det marokkanske køkken herhjemme. Vi har efterhånden prøvet en del marokkansk mad og har op til flere kogebøger med disse dejlige aromatiske retter. En ret, der går igen i alle bøgerne er denne med kylling, syltet citron og oliven. Den er en klassiker i det marokkanske køkken. Der er bare så mange lækre retter at vælge mellem at vi ikke var nået til den endnu. Men nu skulle det være. Det fortrød vi ikke. Mine bukser er til gengæld ikke så glade for det lige pt. J Det er simpelt hen en skøn ret, hvor alle elementerne går op i en højere enhed. Den er en perfekt sommerret på grund af sin friskhed og syrligheden fra citronerne. Den må du simpelthen ikke lade dig snyde for.

Opskrift:
1 hel kylling
6 fed hvidløg
en lille håndfuld finthakket frisk koriander
Juicen fra ½ citron
1 tsk. Groft salt
3-4 spsk. Olivenolie
1 stort revet løg
1 nip safran tråde eller 1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Støt ingefær
1 tsk. Friskkværnet sort peber
1 kanelstang
175 g. grønne oliven (vi brugte dem med mandler i – det var rigtig godt)
1 saltsyltet citron

Læg kyllingen på en dyb tallerken og gnub 3 knuste fed hvidløg, korianderen, citronsaften og salt inden i kyllingen. Bland olivenolie, revet løg, safran eller gurkemeje og peber i en skål og fordel det ud over kyllingen. Sæt folie eller husholdningsfilm over og lad den trække i 30 min. 

Læg herefter kyllingen med al marinaden over i en tagine eller en stor ildfast gryde med låg. Hæld vand til, så det kommer halvvejs op af kyllingen. Put kanelstangen i og lad det koge op. Læg låg på og skru ned for varmen. Lad retten simre i en time. Vend kyllingen en gang i mellem undervejs.
Varm ovnen op til 150° og tag kyllingen op af gryden. Stil den på en tallerken og dæk den til, så den ikke bliver kold. Lad saucen koge op og ind i ca. 5-10 min. Læg kyllingen tilbage i gryden med den indkogte sauce og tilsæt oliven og syltede citroner. Sæt gryden i ovnen i 15 min og forbered cous cousen efter anvisningen på pakken i mens.
Server gerne på et fad med cous cous i bunden og kyllingen, citron og oliven oven på. Pynt med frisk koriander. Det er lettest, hvis man parterer kyllingen inden den serveres og det ser næsten lige så flot ud…  
Retten går sig rigtig godt med et glas kold hvidvin i sommervarmen J.

2 kommentarer:

 1. Jeg er lige i gang med retten, men har lige et spørgsmål:
  Skal sovsen med ind i ovnen efter den har kogt ind?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Ja det hele skal med ind i ovnen. Håber du bliver tilfreds med resultatet.
   Mvh
   Ulrik

   Slet