Vi er virkelig glade for det marokkanske køkken herhjemme.
Vi har efterhånden prøvet en del marokkansk mad og har op til flere kogebøger
med disse dejlige aromatiske retter. En ret, der går igen i alle bøgerne er
denne med kylling, syltet citron og oliven. Den er en klassiker i det marokkanske
køkken. Der er bare så mange lækre retter at vælge mellem at vi ikke var nået
til den endnu. Men nu skulle det være. Det fortrød vi ikke. Mine bukser er til
gengæld ikke så glade for det lige pt. J Det er simpelt hen en skøn ret, hvor alle
elementerne går op i en højere enhed. Den er en perfekt sommerret på grund af
sin friskhed og syrligheden fra citronerne. Den må du simpelthen ikke lade dig snyde
for.
Opskrift:
1 hel kylling
6 fed hvidløg
en lille håndfuld finthakket frisk koriander
Juicen fra ½ citron
1 tsk. Groft salt
3-4 spsk. Olivenolie
1 stort revet løg
1 nip safran tråde eller 1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Støt ingefær
1 tsk. Friskkværnet sort peber
1 kanelstang
175 g. grønne oliven (vi brugte dem med mandler i – det var rigtig godt)
1 saltsyltet citron
6 fed hvidløg
en lille håndfuld finthakket frisk koriander
Juicen fra ½ citron
1 tsk. Groft salt
3-4 spsk. Olivenolie
1 stort revet løg
1 nip safran tråde eller 1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Støt ingefær
1 tsk. Friskkværnet sort peber
1 kanelstang
175 g. grønne oliven (vi brugte dem med mandler i – det var rigtig godt)
1 saltsyltet citron
Læg kyllingen på en dyb tallerken og gnub 3 knuste fed
hvidløg, korianderen, citronsaften og salt inden i kyllingen. Bland olivenolie,
revet løg, safran eller gurkemeje og peber i en skål og fordel det ud over
kyllingen. Sæt folie eller husholdningsfilm over og lad den trække i 30 min.
Læg herefter kyllingen med al marinaden over i en tagine eller en stor ildfast
gryde med låg. Hæld vand til, så det kommer halvvejs op af kyllingen. Put
kanelstangen i og lad det koge op. Læg låg på og skru ned for varmen. Lad
retten simre i en time. Vend kyllingen en gang i mellem undervejs.
Varm ovnen op til 150° og tag kyllingen op af gryden. Stil
den på en tallerken og dæk den til, så den ikke bliver kold. Lad saucen koge op
og ind i ca. 5-10 min. Læg kyllingen tilbage i gryden med den indkogte sauce og tilsæt oliven og
syltede citroner. Sæt gryden i ovnen i 15 min og forbered cous cousen efter
anvisningen på pakken i mens.
Server gerne på et fad med cous cous i bunden og kyllingen,
citron og oliven oven på. Pynt med frisk koriander. Det er lettest, hvis man
parterer kyllingen inden den serveres og det ser næsten lige så flot ud…
Retten går sig rigtig godt med et glas kold hvidvin i
sommervarmen J.
Jeg er lige i gang med retten, men har lige et spørgsmål:
SvarSletSkal sovsen med ind i ovnen efter den har kogt ind?
Hej
SletJa det hele skal med ind i ovnen. Håber du bliver tilfreds med resultatet.
Mvh
Ulrik