- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 9. marts 2012

Cupcakes med lemon curd og citron 7 minute frosting


Jeg nyder utrolig meget at bage. Specielt sammen med ungerne, så da den ældste i dag erklærede at det var fredag og der kom Disney Sjov, så hun ville have noget lækkert var det jo oplagt at gå i køkkenet. Jeg har haft lyst til at prøve at lave cupcakes med min hjemmelavede lemon curd, så valget var ret nemt. Jeg kan rigtig godt lide at lave cupcakes til hyggeaftener, da det er nemt at lave små portioner. Og ungerne elsker kager der skal pakkes ud. Derudover er de her cupcakes utrolig nemme at lave, så de er perfekte når man har børn med i køkkenet. 7 minute frosting er nærmest luksus flødebolle fyld, og bliver helt fantastisk cremet, klistret og vanedannende lækkert.Opskrift

Cupcakes

125 g mel

125 g smør

125 g sukker

½ dl mælk

Kornene fra en vaniljestang

½ tsk salt

1 tsk bagepulver

2 æg
De tørre ingredienser blandes i en skål og røres sammen, så der ikke er klumper. Smørret smeltes, hvorefter det tages af varmen og mælken kommes i. Når det er kølet lidt af kommes æggene i og det hele piskes sammen. Herefter hældes væsken langsomt i de tørre ingredienser, mens der piskes godt. Dejen skal være glat og uden klumper. Fyld en papir muffin form 1/3 op, og kom 2 tsk. Lemon curd i midten. Derefter fyldes formen op til den er 2/3 dele fuld. De hæver op i ovnen, så de må ikke overfyldes. Gentag indtil der ikke er mere dej. Af denne portion bliver der omkring 10 stykker af standard størrelse. Bag kagerne ved 200° i cirka 20 minutter. Jeg plejer at kigge til dem efter 15 minutter og så følge dem indtil de er færdige. De skal give sig lidt når man trykker dem på toppen. Når de er færdige tages de ud og stilles til afkøling på en rist.7 minute frosting

1½ past. æggehvide

200 g sukker eller flormelis

¼ tsk hvid eddike

1 spsk gylden sirup

¼ dl vand

¼ dl citronsaft

1 tsk vanilje ekstraktAlle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen. Sæt en gryde over at koge med vand. Når det koger sættes skålen over og der piskes på høj hastighed i 7 minutter. Man kan også gøre det i hånden, men det er hårdt arbejde. Hvis man gør det i hånden skal det have omkring 10 minutter afhængig af ens piske intensitet. Når tiden er gået tages skålen af varmen og der piskes videre til frostingen er kølet ned. Sprøjt eller smør den på kagerne og pynt evt. med noget drys. Selvom de er frostede, kan de holde sig i køleskab i et døgns tid. Frostingen tørrer ud på ydersiden og det yderste lag får næsten en marengsagtig tekstur.

2 kommentarer:

 1. Fy for pokker hvor ser de lækre ud. De skal bages i weekenden - ikke mindst flødebollecremen får tænderne til at løbe i vand.
  M.h.
  Charlotte

  SvarSlet
 2. Jeg synes helt bestemt du skal prøve dem. De plejer ikke at skuffe. Jeg har selv været hooked på 7 minute frosting, siden jeg smagte det første gang for mange år siden.
  m.v.h.
  Ulrik

  SvarSlet