Jeg nyder utrolig meget at bage. Specielt sammen med
ungerne, så da den ældste i dag erklærede at det var fredag og der kom Disney
Sjov, så hun ville have noget lækkert var det jo oplagt at gå i køkkenet. Jeg
har haft lyst til at prøve at lave cupcakes med min hjemmelavede lemon curd,
så valget var ret nemt. Jeg kan rigtig godt lide at lave cupcakes til
hyggeaftener, da det er nemt at lave små portioner. Og ungerne elsker kager der
skal pakkes ud. Derudover er de her cupcakes utrolig nemme at lave, så de er
perfekte når man har børn med i køkkenet. 7 minute frosting er nærmest luksus
flødebolle fyld, og bliver helt fantastisk cremet, klistret og vanedannende
lækkert.
Opskrift
Cupcakes
125 g mel
125 g smør
125 g sukker
½ dl mælk
Kornene fra en
vaniljestang
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
2 æg
50 g lemon curd
De tørre ingredienser blandes i en skål og røres sammen, så
der ikke er klumper. Smørret smeltes, hvorefter det tages af varmen og mælken
kommes i. Når det er kølet lidt af kommes æggene i og det hele piskes sammen.
Herefter hældes væsken langsomt i de tørre ingredienser, mens der piskes godt.
Dejen skal være glat og uden klumper. Fyld en papir muffin form 1/3 op, og kom
2 tsk. Lemon curd i midten. Derefter fyldes formen op til den er 2/3 dele fuld.
De hæver op i ovnen, så de må ikke overfyldes. Gentag indtil der ikke er mere
dej. Af denne portion bliver der omkring 10 stykker af standard størrelse. Bag
kagerne ved 200° i cirka 20 minutter. Jeg plejer at kigge til dem efter 15
minutter og så følge dem indtil de er færdige. De skal give sig lidt når man
trykker dem på toppen. Når de er færdige tages de ud og stilles til afkøling på
en rist.
7 minute frosting
1½ past. æggehvide
200 g sukker eller
flormelis
¼ tsk hvid eddike
1 spsk gylden sirup
¼ dl vand
¼ dl citronsaft
1 tsk vanilje
ekstrakt
Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen. Sæt en
gryde over at koge med vand. Når det koger sættes skålen over og der piskes på
høj hastighed i 7 minutter. Man kan også gøre det i hånden, men det er hårdt
arbejde. Hvis man gør det i hånden skal det have omkring 10 minutter afhængig
af ens piske intensitet. Når tiden er gået tages skålen af varmen og der piskes
videre til frostingen er kølet ned. Sprøjt eller smør den på kagerne og pynt
evt. med noget drys. Selvom de er frostede, kan de holde sig i køleskab i et
døgns tid. Frostingen tørrer ud på ydersiden og det yderste lag får næsten en
marengsagtig tekstur.
Fy for pokker hvor ser de lækre ud. De skal bages i weekenden - ikke mindst flødebollecremen får tænderne til at løbe i vand.
SvarSletM.h.
Charlotte
Jeg synes helt bestemt du skal prøve dem. De plejer ikke at skuffe. Jeg har selv været hooked på 7 minute frosting, siden jeg smagte det første gang for mange år siden.
SvarSletm.v.h.
Ulrik