Jeg har længe gået og talt om, at jeg gerne ville prøve at bage noget andet end rugbrød, men det skulle stadig være sundt og velegnet til madpakker. Jeg så nogle lækre rugklappere på Mad med hjertet og tænkte at det var perfekt. Her er min version:
Opskrift:
Dag 1
1 dl. surdej
2 dl. lunt vand
2 dl. yoghurt neutral
1 spsk. salt
1 spsk. maltsirup
50 g. rugmel
150 g. hvedemel
1 dl. surdej
2 dl. lunt vand
2 dl. yoghurt neutral
1 spsk. salt
1 spsk. maltsirup
50 g. rugmel
150 g. hvedemel
Rør surdejen ud i det lune vand. Tilsæt yoghurt, salt og maltsirup og rør det igennem. Jeg bruger en røremaskine. Tilsæt melet til sidst og lad det ælte godt. Lad dejen hæve i 10-14 timer ved stuetemperatur.
Dag 2
Rør dejen igennem og tilsæt
100 g. rugmel
100 g. hvedemel
50 g. havregryn
20 g. hørfrø
Rør dejen igennem og tilsæt
100 g. rugmel
100 g. hvedemel
50 g. havregryn
20 g. hørfrø
Dejen blev meget klistret, men da jeg er vant til at
rugbrødsdej er meget våd, kunne jeg ikke få mig selv til at tilsætte mere mel.
Det var ret svært at forme dem og man kan formentlig med fordel tilsætte mere
hvede- eller rugmel. Resultatet blev dog rigtig godt.
Jeg lod dem efterhæve mens jeg var på arbejde, ca. 6 timer. Da jeg kom hjem, penslede jeg dem med yoghurt og dryssede halvdelen med græskarkerner og den anden halvdel med solsikkekerner. De ville med sikkerhed også gøre sig godt inde i rugklapperene, men da jeg ved mine børn ikke vil spise dem, synes jeg det var lettere bare at putte dem ovenpå, så kan de bare pille dem af..
Jeg lod dem efterhæve mens jeg var på arbejde, ca. 6 timer. Da jeg kom hjem, penslede jeg dem med yoghurt og dryssede halvdelen med græskarkerner og den anden halvdel med solsikkekerner. De ville med sikkerhed også gøre sig godt inde i rugklapperene, men da jeg ved mine børn ikke vil spise dem, synes jeg det var lettere bare at putte dem ovenpå, så kan de bare pille dem af..
Dejlig dejlig blog. Følger med.
SvarSletTak for de søde ord :)
SletVenlig hilsen
Lynne