- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

søndag den 10. juni 2012

Pizza foccacia


Forleden skulle vi til et arrangement i Lilys børnehave, hvor vi skulle medbringe en ret til en fælles buffet. Denne her opskrift er noget af det mest børnevenlige jeg kan komme i tanker om, så det var helt oplagt at lave den. Den er nem og de smager helt fantastisk. Ungerne er i hvert fald helt vilde med det. Derudover er der også den fordel at evt. overskydende stykker kan gemmes til madpakkerne. De er enormt velegnede til en madpakke eller hvis man skal på tur. Fyldet kan varieres som man har lyst, så de passer både til voksne og børn.


Opskrift dej (cirka 15 styk)
25 g gær
8 dl lunkent vand
800 g hvedemel
400 g durummel
1 spsk maltsirup eller honning
1 dl olivenolie
20 g salt

Opskrift tomatsauce
1 dåse hakket tomat
100 g smør
2 spsk tørret oregano
1 spsk løgpulver
1 tsk sukker
Salt
Peber

Fyld
1 pakke skinkestrimler
1 pakke mozzarella

Til dejen røres gæren ud i vandet. Når den er opløst røres resten af ingredienserne i. Hold lidt mel tilbage, da dejen ikke må blive for tør. Den skal være slippe siderne i en røreskål, men ikke bunden. Ælt dejen i 5 minutter, og stil den herefter til hævning i en time eller til den er dobbelt størrelse.
Til tomatsaucen kommes alle ingredienserne i en gryde og koges op. Når smørret er smeltet skal det bare små simre i en halv times tid. Efter den halve time smages til med salt og peber, og saucen blendes med en stavblender, da det gør den nemmere at smøre på pizzaerne. Tænd for ovnen på 200°.
Når dejen er hævet vendes den ud på et bord, og formes til boller der trykkes flade. De skal være cirka en 1 cm tykke. Lav en lille fordybning i midten af dem, for at undgå at de hæver for meget på midten. Når bollerne er lavet smøres der tomatsauce oven på. Læg herefter ost og afslut med skinke. Lad dem efterhæve i 10 minutter og bag dem så i 15 – 20 minutter.

2 kommentarer:

 1. Jeg har lavet den... min søn på 16 mdr elsker dem!!!! Vi begiver os i lag med dem igen, så de ligger fast i vores fryser.... tak for en fantastisk opskrift.
  Men... hvis det er muligt efterspørg jeg en med lidt mere fuldkorn, selvfølgelig med samme lækre efekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Det er dejligt at din søn kan lide dem. Min unger er også helt vilde med dem. Jeg har lavet en mere grov udgave af dem. Du kan se den her http://spisekammer.blogspot.dk/2012/08/grove-pizza-foccacia.html
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet