Vi er meget glade for tunfrikadeller. De kan varieres alt
efter hvad man lige har i skabet den dag. Derudover er de nemme at lave og
hurtige. Vi har af samme grund altid et par dåser med tun på lager, da det er
en ideel ting at lave som ”hovsa” løsning, hvis planlægningen lige skulle
smutte en aften. Det er i hvert fald sket mere end enkelt gang for os herhjemme :). Som en ekstra bonus holder de sig fantastisk til dagen efter og er perfekte til madpakken.
Opskrift
2 dåser tun
2 æg
2 dl rasp
2 forårsløg
2 fed hvidløg
1 spsk soja
1 spsk stødt ingefær
1 spsk limesaft
1 spsk sød chilisauce
Sesamfrø
Korianderblade til
pynt
Snit forårsløget i fine skiver og hak hvidløget fint. Bland
alle ingredienserne sammen og rør det til en jævn masse. Jeg plejer at bruge en
gaffel, da jeg synes det er nemmere at findele tunen sådan. Lad blandingen
hvile i 15 minutter. Kom lidt olie på en pande og tænd for varmen på mellem
varme. På vores komfur plejer jeg at stille den på 7, men det kan jo være
anderledes på dit. Form en frikadelle af blandingen og vend den i sesamfrø.
Steg frikadellerne til de er gyldne på begge sider. Server dem i et salatblad med
nudler og koriander med din yndlings dipsauce til.
Det var en god ide! Laver også selv tundunser i en hurtig vending engang imellem, og næste gang vil jeg klart prøve at pifte dem lidt op som I har gjort :)
SvarSletKH Maiken/Dronningemad
Hej Maiken
SletMange tak for din kommentar. Jeg er rigtig glaf for at krydre dem ret meget. Ellers synes jeg godt tunfrikadeller kan være lidt kedelige. Men det er en super ret at have i baghånden til snævre vendinger.
Mvh
Ulrik
De ser virkelig lækre ud! Jeg holder meget af asiatisk mad, men har fået alt for lidt af det de sidste par måneder. Hvor mange personer er der til i denne opskrift?
SvarSletSå må du helt sikkert forsøge dig med dem. De er drøn gode. Hvis du lidt citrongræs liggende er det også godt i. Afhængig af tilbehør er der til 3 - 4 personer. Jeg plejer at få omkring 20 styks af denne mængde.
SletMvh
Ulrik