- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

tirsdag den 1. maj 2012

Hotdogs i hjemmelavet brød med masa harina 
 Lynne havde set et indlæg omkring hotdog brød hos Newyorkerbyheart, og har ikke talt om andet end hotdogs siden. Da vejret i dag var voldsomt inspirerende til at spise udenfor og støve grillen af, var det jo oplagt hvad menuen skulle stå på. Jeg har ikke prøvet at bage brødene selv før, men havde tid i dag til at kaste mig ud i det. Jeg valgte at bruge min burgerbolle opskrift som udgangspunkt, og så tilsætte masa harina. Jeg tænkte at den majssmag det ville give burde klæde en hotdog. Lynne og ungerne spiste dem i hvert fald med stor tilfredshed. Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager hotdog brød selv. Det var utrolig nemt og hurtigt, og resultatet kunne slet ikke sammenlignes med dem vi plejer at købe i supermarkederne.


Opskrift
Brød
550 g hvedemel
250 g masa harina
100 g smør
25 g gær
50 g sukker
15 g salt
5 dl vand

Hotdogs
Pølser (de bedste du lige kan opstøve)
Ketchup
Sennep
Remoulade
Syltede agurker
Ristede løg
Andet som du godt kan lide i hotdogs

Til brødene røres gæren ud i den lunkne vand. Derefter tilsættes mel, sukker og salt. Det æltes sammen, hvorefter den smeltede smør tilsættes. Ælt det igennem til dejen føles smidig og elastisk. Lad det hæve i cirka en times tid eller til dobbelt størrelse. Form brødene i den størrelse du gerne vil have dem. Jeg fik omkring 12 af denne portion. Når brødene er formet skal de efterhæve til dobbelt størrelse. Cirka en times tid til det også. Ovnen varmes imens op til 220°, og brødene bages i 20 – 25 minutter til de er brune ovenpå. Lad dem køle en lille smule af, og byg så lige præcis din yndlingshotdog. 

5 kommentarer:

 1. Hvor købere du din mad? Jeg plejer at købe i tyskland via webbet

  SvarSlet
 2. Masa!!!! Damn autocorrect :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vi har nu, har vi købt i chilihouse på studiestræde, men fremover vil vi også købe på nettet da det er meget billigere.
   Venlig hilsen
   Lynne

   Slet
  2. Jeg har fundet et sted i england hvor man kan købe store mængder billigt. http://www.coolchile.co.uk/
   Jeg har tænkt mig at se om jeg kan finde nogle andre der vil være med så vi kan splitte fragten. Hvor i tyskland køber du det? Min mad køber jeg som regel i det nærmeste supermarked eller laver den selv ;)

   Slet
 3. Jeg købte fra www.mercadomexicano.de, men de tager kun bankoverførsel.
  Lad os se på en samlet bestillinge...

  SvarSlet