Det er efterhånden ret mange år siden en af mine venner
præsenterede mig for gochujang. Siden da har jeg nærmest været helt afhængig af
det. Gochujang er en koreansk chilipasta, der indeholder bl.a. chili, sojabønne
og klistret ris. Det har så gæret sammen i optil et år. Den har en hel unik
smag og bruges ofte i det koreanske køkken. Jeg plejer at købe det hos Den
Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade i København, og har altid et glas af det
herhjemme. Det kan både bruges til gryderetter og supper eller til at lave en
sauce til stegt kød. I dag brugte jeg det med en rest af noget okseklump vi
havde herhjemme og resterne af en pose peanuts vi havde.
Opskrift
200 g oksekød
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
1 spsk gochujang
pasta (juster mængden efter din egen chilitolerance)
1 spsk peanuts
1 spsk soja
1 spsk vand
1 salathoved
Olie til stegning
Sesamfrø til pynt
Start med at skære oksekødet så tyndt som du kan. Hak
hvidløget og ingefæren fint. Varm olien op på en pande og steg kødet sammen med
ingefær og hvidløg. Når kødet er gennemstegt og har taget farve, skrues der ned
til lav varme og resten af ingredienserne tilsættes sammen. Gochujang er
temmelig tykt og klistret så det skal røres ud i vandet og sojaen på panden.
Når det er rørt ud skrues varmen op til mellem og vandet fordampes indtil
saucen er tyk nok til at dække kødet.
Jeg anrettede det på et salatblad som man så ruller omkring
det ligesom en pandekage, men man kan også sagtens spise det til ris eller
nudler . God appetit.
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud. Jeg må se om jeg kan få fat i sådan noget, næste gang jeg er i København :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe
SletMange tak for din kommentar. Hvis du ikke er i Kbh så ofte har de vist også en netside hvor man kan bestille hos dem. Jeg aner dog ikke hvad forsendelse koster. Hvis du får anskaffet dig et glas af det og mangler inspiration er du velkommen til at skrive. Jeg har mange års eksperimenter med det bag mig :).
Mvh
Ulrik
Tak for oplysningen - har fundet pastaen på forretningens hjemmeside - samt andre spændende sager.
SvarSletV.h. Charlotte
Jeg elsker at gå i de asiatiske forretninger. Man kan virkelig blive inspireret af det synes jeg. Det var godt at høre at du kunne bruge indlægget til noget. Mvh
SvarSletUlrik
hejsa, husk at handle jeres kød i en privat slagterforretning, det holder gang i hjulene og man får altså en beder service der, end i et stort ligegyldigt supermarked.
SvarSletde online slagterforretninger er også gode til af hjælpe. man skal bare huske at spørge.