- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 19. marts 2012

Barbecue sauce


Når nu grill sæsonen står for døren, er noget af det første jeg sørger for at få lavet en bøtte barbecue sauce. Det er fantastisk at have og holder sig godt i et sterilt glas. Man kan krydre den så den passer perfekt til lige præcis ens egen smag. Det er bare at prøve sig frem.Opskrift

2 løg

3 fed hvidløg

1 stængel blegselleri

2 dåser hakket tomat

1 spsk. Paprika

2 tsk. Chilipulver

1 tsk. Spidskommen

1 tsk. Tørret rosmarin

2 tsk. sennepspulver

2 tsk. Oregano

½ dl. Worchestershire sauce

2 spsk. Æblecider eddike

2 spsk. Soja

1 spsk. Mørk sirup

3 spsk. Brun farin

2 tsk. Liquid smoke

Salt

peber

Kom løg, hvidløg og blegselleri i en gryde og steg dem indtil løgene er klare. Derefter kommes alle de tørre krydderier i og svitses af. Herefter kommes eddiken i og reduceres næsten helt væk. Kom resten af ingredienserne i, undtagen liquid smoke, og kog det i cirka 10 minutter. Tilsæt liquid smoke men gør det 1 tsk. af gangen og smag til med det. Afhængig af din smag kan det være du vil have mere eller mindre. Smag til med salt og peber og evt. mere chili hvis du vil have det stærkere. Hvis man gerne vil have en mere ensartet sauce kan man give den en tur med en stavblender.
Jeg kan egentlig godt lide det stærkere end denne opskrift, men mine unger skal også kunne spise det. Hvis man kommer det på et sterilt glas, og i øvrigt kun bruger rent bestik i det kan det holde sig i cirka 4 uger på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar