- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 6. april 2012

Chokolade marshmallow cheesecake fra sydstaterne


Man kan sige meget om amerikanere, men en ting man helt sikkert må give dem er at de kan finde på nogen helt fantastiske kombinationer af ingredienser til mad. Denne her tærte er et glimrende eksempel på det. Den nærmest smelter på tungen og efterlader en rig smag af chokolade og en mild sødme fra marshmallowsne. 


Opskrift
200 g. Philadelphia
200 g. mørk chokolade
300 g. marshmallows
150 g smør
1½ dl. Mælk
3 dl. Fløde
250 g. digestive kiks
100 g. mandler
4 cl. Stærk kaffe
50 g. sukker

Start med at knuse blende mandlerne til fine stykker. Knus herefter kiksene og bland dem med mandlerne. Tilsæt den smeltede smør, sukker og kaffen og bland det godt igennem. Lad det hvile mens du laver fyldet til tærten.
Kom chokolade, flødeost og marshmallows i en skål over et vandbad og smelt det til en jævn masse, mens du rører i det. I en lille gryde varmer du mælken op til den er lidt over lun. Den skal ikke koge. Bland den i den smeltede chokolademasse og rør det godt igennem indtil massen er blank og glat. Sæt det i køleskabet og lad det køle af. Det skal ikke være gennemkoldt, da det ellers sætter sig. Pisk fløden til stift skum. Når chokolademassen er kølet nok af til ikke at smelte flødeskummet vendes det sammen. Sørg for at det er grundigt blandet sammen. Fordel kiksebunden i en springform og hæld fyldet over i den. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer og gerne natten over.


2 kommentarer:

  1. Mamma Mia - noget af en slasker. Den er vild imponerende. Desværre har jeg ikke alt hjemme til den syndige dessert - mangler osten - går ud fra det er den fede:-)? Har gemt opskriften til senere. Var jeg katolik ville jeg bede om syndsforladelse efter indtagelse af desserten.
    V.h. Charlotte

    SvarSlet
  2. Den var altså også ualmindeligt syndig og god :)

    SvarSlet