Egentlig foretrækker jeg at
lave det meste selv. Men denne tærte har jeg lavet med pærer fra en dåse. Jeg
synes at madlavning handler meget om at hygge sig med det og at nyde processen.
Ind i mellem bliver tingene altså bare nemmere ved at tage genveje. Hvis man
lige ligger inde med en bunke friske pærer er det jo oplagt at sylte dem selv,
men den virker rigtig godt med pærerne fra dåsen.
Opskrift
1 portion mørdej + 75 g mandler kværnet til mel
300 g marcipan
200 g sukker
140 g smør
4 æg
1 dåse syltede pærer
50 g mandelflager
50 g mørk chokolade
Start med at lave mørdejen,
men erstat 75 g af melet med mandelmel. Lad den hvile 15 minutter i køleskabet,
inden du ruller den ud. Til denne opskrift behøver man ikke for bage bunden, så
mens den hviler, kan du gå i gang med mazarinmassen. Marcipan, sukker, smør og
æggene piskes sammen til det er en jævn og glat masse. Når du har rullet bunden
ud, fordeles mazarinmassen i den. Herefter drænes pærerne og de lægges ovenpå
mazarinmassen. Det er vigtigt at dræne dem godt, og evt. tørre dem på et stykke
køkkenrulle, da for meget væde kan forlænge bagetiden væsentligt. Tryk pærerne
lidt ned i mazarinmassen. Drys herefter mandelflagerne ud over tærten. Kom den
i en forvarmet ovn ved 180° i cirka 35 minutter. Bagetiden kan variere afhængig
af ovn, så første gang du laver den skal du følge med. Mazarinmassen skal være
færdigbagt i midten af tærten inden du tager den ud. Når tærten er færdig tages
den ud og sættes til at køle af. I mens smeltes chokoladen til at pynte tærten
med. Pynt tærten med den smeltede chokolade på din foretrukne måde.
Den ene lækre tærte efter den anden - gad vide om jeg kan bruge "rå" pærer når de er godt modne? Det er virkelig en masse skønne ting i den tærte - kan næsten mærke hvordan hoftemålet vokser, blot ved at læse om den.
SvarSletV.h. Charlotte
Heb charlotte tak for din kommentar. Du kan sagtens bruge rå pærer. Jeg ville skære dem i skiver på langs og så lægge dem i et fint viftemønster ovenpå mazarinen.
Sletmvh
Ulrik
Nøj! Den ser vildt god ud! Meget smuk og indbydende tærte :-)
SvarSletTusind tak for din kommentar. Jeg var ikke selv helt tilfreds med billedet, men tærten var spist da jeg fik set på det :). Så jeg er rigtig glad for at du kunne lide det alligevel.
Sletm.v.h.
Ulrik