- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 12. april 2012

Mørdej, basisopskrift

Vi bager en del tærter med mørdej, derfor kommer her en basisopskrift på mørdej, som vi linker til, når vi bruger den i andre opskrifter. Så kan det være at der skal lidt ekstra i nogen af opskrifterne, men i så fald vil det fremgå af den enkelte opskrift.Opskrift
150 g. mel
100 g. koldt smør
50 g. flormelis
1 æg

Skær smørret i mindre stykke og smulder det i melet. Tilsæt flormelis, man kan sigte det i, men det plejer vi ikke at gøre, samt æg. Ælt det hele sammen. Form en klump af dejen, svøb den i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i min. 30 min. Smørret i dejen skal stivne, så den bliver lettere at arbejde med. Et godt tip er, at rulle dejen ud i mellem to stykker film eller plastik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar