Vi prøver i så vid udstrækning, som det er muligt at undgå madspild. Hvis vi har kage tilovers plejer vi at lave det til romkugler. Selv om romkugler er ret fantastiske, har vi ikke altid lige overskud til at stå og rulle dem. Så vi ville eksperimentere med hvad man ellers kunne med dem. Vi havde en frossen portion romkugle mix fra julen som vi ikke havde plads til i fryseren længere, og så måtte vi jo tænke hurtigt. Det endte med at vi tilsatte lidt hakkede mandler og bagte den i en form. Da den var kølet gav vi den et lækkert lag lemon curd flødeskum. Resultatet blev rigtig godt. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi har lavet romkuglekage :).
Opskrift
400 g mudcake rester
150 g smør
100 g hakkede mandler
50 g hindbærsyltetøj
1 spsk rom (kan udelades hvis man ikke har lyst til det)
1 dl. piskefløde
1 dl. Lemon curd
Kagerester, smør, rom og syltetøj røres på en foodprocessor til det er en lind masse. Afhængig af hvordan konsistensen på kageresterne er kan det være der skal tilsættes lidt mere smør og syltetøj. Massen kommes i en form og bages ved 160 grader i cirka en halv time, indtil den er fast i midten.
Fløden piskes til flødeskum og lemon curden vendes i.
Når kagen er kølet af fordeles skummet på toppen af kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar