- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 2. marts 2012

Romkuglekage med Lemon curd creme

Vi prøver i så vid udstrækning, som det er muligt at undgå madspild. Hvis vi har kage tilovers plejer vi at lave det til romkugler. Selv om romkugler er ret fantastiske, har vi ikke altid lige overskud til at stå og rulle dem. Så vi ville eksperimentere med hvad man ellers kunne med dem. Vi havde en frossen portion romkugle mix fra julen som vi ikke havde plads til i fryseren længere, og så måtte vi jo tænke hurtigt. Det endte med at vi tilsatte lidt hakkede mandler og bagte den i en form. Da den var kølet gav vi den et lækkert lag lemon curd flødeskum. Resultatet blev rigtig godt. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi har lavet romkuglekage :).
Opskrift
400 g mudcake rester
150 g smør
100 g hakkede mandler
50 g hindbærsyltetøj
1 spsk rom (kan udelades hvis man ikke har lyst til det)
1 dl. piskefløde
1 dl. Lemon curd

Kagerester, smør, rom og syltetøj røres på en foodprocessor til det er en lind masse. Afhængig af hvordan konsistensen på kageresterne er kan det være der skal tilsættes lidt mere smør og syltetøj. Massen kommes i en form og bages ved 160 grader i cirka en halv time, indtil den er fast i midten.
Fløden piskes til flødeskum og lemon curden vendes i. 
Når kagen er kølet af fordeles skummet på toppen af kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar