- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 10. marts 2012

Frittata med courgette og ricotta

Så blev det igen tid til, at vi skulle have vegetarmad på menuen. Vi havde nogle stegte grøntsager til overs fra i går og de gør sig rigtig godt i en frittata. Desuden skulle den ricotta jeg lavede for noget tid siden til at bruges, og jeg regnede med, at den ville gøre sig rigtig godt i æggemassen.


Opskrift:
½ stegt courgette
¼ stegt fennikel skåret i tynde strimler
2 stegte kartofler i skiver (man kan også sagtens bruge kogte)
5 – 6 æg
1 ½ spsk. Ricotta
salt
peber
1 tsk. Herbes de provance

Hvis man ikke lige har stegte grøntsager til overs, kan man stege nogen til frittataen, eller man kan bruge kogte grøntsager og kartofler. Det er under alle omstændigheder en god måde at bruge rester på.
Bland æg, ricotta og krydderier sammen i en skål. Når det hele er bladet godt hældes grøntsagerne i æggemassen og vendes igennem.
Hæld det hele på en varm stegepande, med fedtstof efter eget valg. Lad det stege i panden indtil undersiden er gylden og det meste af æggemassen er stivnet. De sidste 5-7 min. Sættes panden i en varm ovn, for at overfladen sætter sig og den bliver gylden.
Man kan putte lige de grøntsager man har lyst til, i en frittata og det er en god ide, at lade børnene være med til at vælge, (hvis man har sådan nogen) så er der stor sandsynlighed for, at de også spiser det bagefter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar