Jeg har lavet denne her ret siden jeg var teenager. Jeg var
ofte alene om formiddagene i weekenderne, da mine forældre arbejdede nat, så
jeg havde rig mulighed for at eksperimentere i køkkenet. Jeg synes spejlæg var
lidt kedeligt, på grund af al hviden. Men når jeg tog et stykke brød og lavede
et hul i det, og slog ægget ud heri, lavede hviden en dejlig fusion med brødet,
når det hele blev stegt i smør. Blommen forblev blød og løbende, og brødet blev
dejligt sprødt udenpå og saftigt inden i. I mine øjne en perfekt kombination.
Det var først, da jeg blev 21 og rejste til Canada, at jeg
fandt ud af, at min kreation eksisterede ”i virkeligheden” med det engelske
navn Eggs in a basket. Jeg blev både lidt stolt over, at det jeg havde lavet i
mine forældres køkken havde et navn, og så blev jeg også lidt ærgerlig over, at
det ikke var mig, der havde opfundet denne geniale ret.
Jeg vil ikke kalde dette en opskrift, da jeg synes det er
for simpelt til at være en opskrift. Men det smager altså fantastisk og jeg
laver det ofte til morgenmad til hele familien.
Det du gør er, at pille en klump ud af brødet, lægge det på
panden og slå ægget ud i hullet. Steg på begge sider i smør eller margarine og
krydder med salt og peber. Jeg steger også de små stumper brød der bliver til
overs, de er gode, at dyppe i æggeblommen J. Man kan servere med
ketchup og noget god bacon eller bare spise det ”au naturel”
Denne gang brugte jeg Ulriks gode hvedesurdejsbrød med malt,
men da jeg var teenager brugte jeg altså toastbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar