- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

torsdag den 23. februar 2012

Melanzane ParmigianaEt af vores mål for maden herhjemme i 2012 er at lave flere spændende grøntsagsretter. Vi tænker traditionelt meget i kød, og synes derfor det var en rigtig god udfordring at stille os selv. Inspirationen til denne ret kommer fra folkene ved River Cottage. Vi er blevet meget inspireret af deres veg everyday serie, og besluttede os for at prøve den, da vi havde nogle auberginer der skulle bruges.
Retten får en dyb tomatsmag, og auberginerne bliver virkelig lækre og bløde. Osten i retten tilføjer den en fedme, der står utrolig godt til grøntsagerne. Det er uden tvivl en af de bedste kød fri retter vi har smagt længe. Retten skal oprindeligt laves med friske tomater, men da det ikke er sæson valgte vi at lave den med dåsetomater.


Opskrift
2 auberginer
2 ds. Hakket tomat
1 fint hakket løg
2 fed hvidløg
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret rosmarin
1 knsp. sukker
½ dl. Balsamico eddike
½ dl. rødvin
3 små kugler mozzarella
100 g parmesan
Salt
peber

Auberginerne skæres i strimler på langs af cirka en halv centimeters tykkelse og saltes let. I mens startes tomatsaucen. Løget svitset i lidt olivenolie indtil det bliver klart, hvorefter hvidløget kommes til. De tørrede krydderier tilsættes og det hele røres sammen. Kom balsamicoen i og reducer det til mængden af væske svarer til en teske. Det samme gøres med rødvinen.
Herefter kommes tomaterne i. Lad det små simre i en halv times tid. Efter 15 minutter skylles auberginerne og tørres. De steges nu ved ret høj varme på en pande med lidt olivenolie, i cirka 2 minutter på hver side indtil de har fået stegeskorpe. Når alle auberginerne er stegt smages tomatsaucen til med salt, peber og evt. sukker hvis den mangler lidt sødme.
Retten bygges op ved at starte med et lag auberginer, hvorefter der smøres et lag tomatsauce ud over det. Læg nogle skiver mozzarella ovenpå, og drys med parmesanen så der ligger et fint lag. Herefter gentages indtil alle ingredienserne er brugt. Bag den i ovnen ved 180° i cirka 35 minutter. Server med noget godt brød, pasta eller en god salat. Man kan også servere den med kød, men retten er fantastisk god i sig selv, og har ikke behov for kød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar