- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 10. maj 2013

Lun salat med to slags kål


Jeg er begyndt at eksperimentere en del med grønsagsretter og salater på det sidste. Det går ikke altid lige godt, men denne lune salat sad lige i øjet. Jeg måtte faktisk lave den igen efter et par dage, fordi den smagte mig så godt. Og så er den oven i købet knaldhamrende sund.

Opskrift:
1 lille løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie til stegning
¼ blomkål
¼ broccoli
¼ spidskål
1 lille håndfuld solsikkekerner
1 lille revet æble.
1 spsk. ostindisk karry
1-2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber

Start med at pille og snitte løg og hvidløg. Steg dem på panden imens du snitter blomkål, broccoli og spidskål fint. Når løgene er blevet klare, tilsættes blomkål og broccoli, samt karry og æblecidereddike. Vend det godt rundt på panden og steg et par minutter. Så skal spidskålen og solsikkekernerne på. Lad det stege i yderligere et par minutter, sluk varmen og riv æblet ud over. Vend salaten rundt og smag til med salt og peber. Den smager rigtig godt til et stykke grillet kød. Vi har som sagt lavet den to gange inden for en uge og begge gange som tilbehør til grillmad. Jeg bruger i øvrigt også broccolistenglen. Den skal blot skæres til, så det yderste hårde lag bliver fjernet. Man kan tydeligt se, når man kommer ind til den hvidlige spiselige kerne. Jeg snittern den fint og bruger den sammen med blomsten, som det man normalt spiser jo er. På samme måde, kan man spise den hvide kerne på blomkålsbladede ved blomkålens rod. Hvis de virker seje, er det en god ide, at skrælle det yderste lag af med en kartoffelskræller. På den måde får man spist noget af grøntsagen, som man måske normalt bare smider ud. Jeg har brugt begge dele i denne salat.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar