- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 13. maj 2013

Restemad - Tortilla med svinekam


Mine unger er meget glade for flæskesvær, så det er rimelig ofte at vi ender med en rest flæskesteg. Denne her ret er helt fantastisk til at få brugt de sidste rester af en steg. Jeg har tit oplevet at en svinekam, der har stået i køleskabet i et par dage bliver lidt tør og trist. Derfor synes jeg den er enormt velegnet til denne ret, da saucen liver den godt op igen. Det er også nemt at få brugt de sidste par grøntsager man har, da stort set alle grøntsager egner sig i saucen. Det er en ret vi bruger ganske ofte, for at få at undgå madspild. Det er stort set kun fantasien der sætter grænser for den.


Opskrift
Sauce:
ca. 500 g rest af svinekam
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peber
1 dåse chilibønner
1 glas chunky salsa
5 dl grøntsags bouillon
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk tørret oregano
1 spsk paprika
1 tsk røget paprika
1 tsk cayenne pulver
2 spsk maizena
salt
peber

Til servering:
1 pakke hvedetortilla
½ iceberg salat
6 tomater
5 dl creme fraiche

Start med at snitte løget i strimler og hak hvidløget. Steg begge dele i lidt olie på en pande, sammen med alle krydderierne. I mens snittes resten af stegen i tern. Kom dem på panden når løgene er blevet klare. Hæld bouillonen på panden og lad det småsimre i 5 minutter. Herefter kommes salsaen på sammen med bønnerne. Kom chilisaucen fra bønnerne med. Snit de røde pebere i strimler og kom dem i panden. Rør maizenaen ud i lidt koldt vand og brug det til at tykne saucen. Lad det simre til det er tykt og dækker kødet.
Server det i en hvede tortilla med snittet salat, tomatskiver og lidt creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar