- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 1. maj 2013

Lagkage med jordbær og chokolade Da Lily havde fødselsdag proklamerede hun stolt, at hun ville have en hjerteformet lagkage, der var lyserød. Så jeg måtte i gang med at bruge fondant til at dække den med. Det er ikke noget jeg har gjort det meget i før, så det var helt klart en læringsproces for mig. Jeg valgte at bruge en italiensk marengs smørcreme (IMBC) til at smøre kagen op med, da jeg synes det giver en bedre konsistens og smag. Hvis man ikke har lyst til at bruge fondant til at pynte med, kan man enten bruge marcipan eller lave den som en helt almindelig lagkage.

Opskrift
1 portion lagkagebunde (bagt i hjerteform)

1 portion kagecreme
2 dl piskefløde
400 g vaskede og rensede jordbær
150 g mørk chokolade 70%

5 æggehvider
2½ dl sukker
½ dl vand
250 g smør
1 spsk vaniljepulver eller vaniljesukker

Lav cremen efter opskriften. Når den er kølet ned piskes fløden til flødeskum. Derefter skæres jordbærrene i fine små tern og chokoladen hakkes lidt groft. Vend flødeskummet i den kolde creme og vend herefter forsigtigt jordbærrene og chokoladen i.
Flæk lagkagebundene i 3 og fordel halvdelen af cremen på den underste bund. Læg en bund ovenpå cremen og kom den resterende creme på. Læg den sidste bund ovenpå og stil kagen i køleskabet, mens smørcremen laves.
Kom æggehviderne i en ren skål så de er klar til at blive pisket. Kom sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Når det koger skal det koge i 5 minutter. Begynd at piske æggehviderne efter de 5 minutter og pisk dem i 2 minutter. Lad siruppen koge videre i de 2 minutter. Når tiden er gået hældes den varme sirup direkte ned i marengsen i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Forsæt med at piske den varme marengs til skålen føles håndlun på ydersiden. Skær smørret i små tern og tilsæt det lidt af gangen, mens der piskes. Det kan godt komme til at skille lidt undervejs, men man skal bare blive ved med at piske, så skal det nok samle sig. Når det sidste smør er kommet i tilsættes vaniljen. Når IMBCen har samlet sig er den klar til brug.
Tag kagen ud af køleskabet og smør den op med IMBC. Jeg bruger en paletkniv til at det så jeg kan få fine linjer og skarpe kanter.
Når kagen er smurt op, sættes den tilbage i køleskabet så smørcremen kan få lov til at sætte sig lidt. I mens æltes fondanten igennem så den bliver blød og elastisk. Derefter rulles den ud så tyndt som muligt, da et tykt lag fondant ikke er så lækkert at bide i. Når den er rullet ud tages kagen ud og den lægges henover. Brug enten håndfladen eller en kagespatel til at få den helt glat og fint. Start med at fæstne den til toppen og arbejde dig ned over siderne. Hvis der kommer lufthuller trækkes fondanten lidt ud og lægges ned igen mens man kører ned med spatlen.
Pynt kagen som du har lyst til. Jeg brugte lidt lilla marcipan til lave blomster og kantbånd med.

2 kommentarer:

 1. Tillykke med Lily - sikke en fin kage hun har valgt :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Mange tak for din kommentar. Lily blev også meget glad for den :).

   Slet