- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 4. maj 2013

Financiers - franske mandelkager


Jeg er ret vild med de her franske mandelkager. Jeg bager dem som regel i muffinsforme, da jeg ikke har rigtige financier forme. Men det smager de jo ikke mindre godt af. De bliver lidt seje og sprøde udenpå og dejligt bløde og lækre inden i. Marcipanen understreger mandelsmagen rigtig godt og giver kagerne en lækker klæghed. Hvis man vil, kan man også nemt konvertere dem til en cupcake ved at komme en frosting oven på. Det fungerer altså også ret godt. Jeg har valgt at lave 2 varianter denne gang. En med æblestykker og en med sveske. Andre frugter er også rigtig lækkert til dem specielt de lidt mere syrlige, så det er virkelig en kage man kan sætte sit eget personlige præg på. Hvis man har rabarber, kan det bestemt anbefales at prøve kagerne med dem.

Opskrift (ca. 24 styk)
250 g smør
250 g sukker
140 g marcipan
200 g mandelmel
50 g hvedemel
5 æg
1 spsk. vaniljepulver
2 æbler skåret i små stykker
12 svesker

Tænd ovnen på 200°. Start med at røre marcipan, sukker og smør sammen til en lind masse. I mens skilles æggene i hvider og blommer. Kom blommerne i marcipanmassen. Bland mel, mandelmel og vanilje sammen. Kom det i marcipan massen og vend det hele godt sammen, så der ingen tørre klumper er. Pisk herefter æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i. Brug en ske til at fordele dejen i 24 muffinsforme. Kom æblestykker på de 12 af dem og tryk en enkelt sveske ned i de 12 andre.
Bag dem i 15 – 20 minutter til de er gyldne udenpå. Lad dem køle af i formen eller spis dem lune. De holder sig fantastisk godt til dagen efter, så man kan sagtens lave dem i forvejen.

2 kommentarer:

 1. Kan du ikke finde nogle andre forme der har ca. samme guldbarre facon?

  /JD

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har kun runde forme. Eller store sandkage forme og det bliver måske for voldsomt selv om de er gode :)
   Mvh
   Ulrik

   Slet