- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

tirsdag den 2. april 2013

Quinoapate med pandestegte grøntsagerVi har efterhånden eksperimenteret en del med vegetariske retter og er nået frem til, at det bliver bedst, hvis vi laver to eller flere komponenter og at den ene del skal gøre det ud for kødet. Det er ikke fordi vi prøver at få det til at ligne eller smage af kød, men det skal have samme fylde som protein har i en traditionel kødret. Denne pate er et rigtig godt eksempel på en ret, hvor det er lykkedes rigtig godt. Den er mættende, smager fantastisk og vi savnede ikke kød. Vi tænkte faktisk ikke over, at det ikke var der. Børnene fik også kogte kartofler til, men det behøvede vi voksne ikke.

Opskrift pate:
2 dl quinoa
200 g pastinak
1 løg
1 fed hvidløg
1 forårsløg
2 små gulerødder
100 g mandler
50 g sorte oliven
3 æg
lidt rasp
salt og peber
1 tsk. tørret merian
1 tsk. sumak
1 tsk. stødt koriander

Pandestegte grøntsager:
1 løg
2 fed hvidløg
½ bakke champignon
en sjat rødvin
1 rød peber
½ squash
½ aubergine
5-6 cherrytomater
1 forårsløg
salt & peber
chiliflager

Kog quinoaen i 10 min og lad den derefter hvile i yderligere 10 min. Hak løg og hvidløg og steg dem på panden i lidt olie til løget bliver klart. Pastinakkerne skal rives og steges på panden sammen med løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Snit forårsløg og hak mandlerne. Skær olivenene i skiver og bland alle ingredienserne i en skål. Tilsæt evt. lidt rasp. Jeg puttede ca. 2 spsk. i. Konsistensen skal være rimelig lind. Smag til med krydderierne. Sumak har en citronagtig smag og bruges ofte i det arabiske køkken. Det kan evt. erstattes af citronskal, selvom det ikke vil give helt samme smag. Fyld pateen i forme og bag den i ovnen i 40 min. ved 200°
Grøntsagerne til tilbehøret skæres i mundrette bidder og steges på panden. Jeg stegte løg, hvidløg og champignon først og hældte en sjat rødvin til. Jeg lød rødvinen simre væk og tilsatte derefter aubergine og squash. Til allersidst kom jeg tomat, rød peber og forårsløg ved. De skal kun lige have et par minutter. Server evt. sammen med Ajvar, det går rigtig godt til både grøntsagerne og pateen. Jeg synes denne ret er et rigtig godt bud på et komplet vegetarmåltid, hvor man både bliver mæt og tilfreds. Hvis du ligger inde med flere opskrifter på gode vegetarpateer, så må du meget gerne skrive om dem i kommentarfeltet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar