- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 25. marts 2013

Vaniljecupcakes med cremefyld og chokoladefrostingDenne her opskrift på cupcakes er rigtig god at bruge som basis, hvis man har lyst til at eksperimentere. Man kan variere frostingen efter smag og behag. Derudover er det nemt at tilsætte noget ekstra til dejen i form af frugt, nødder eller hakket chokolade. Jeg havde lyst til at prøve at lave cremefyld og synes at chokolade frosting passer godt til det. Jeg brugte både kakaopulver og smeltet chokolade til frostingen, da jeg synes det giver en dyb og kraftig chokoladesmag. Cremen lavede jeg selv, men hvis man ikke har overskud til det er jeg sikker på at det også virker med andet. Man kan for eksempel prøve at komme noget godt syltetøj i dem eller bare helt lade være med at fylde dem. Der er så mange forskellige muligheder når man laver cupcakes, at jeg faktisk ikke rigtig har en favorit slags. Det kommer helt an på hvad jeg er i humør til. Har du en favorit cupcake? Så må du gerne skrive i kommentarfeltet, da jeg altid er ude efter nye ideer at prøve af.


Opskrift (18 cupcakes)
Dej:
90 g smør
280 g sukker
250 g mel
2 tsk bagepulver
2,4 dl mælk
2 æg
1 spsk vaniljesukker
¼ tsk salt

Creme:
2,5 dl mælk
2 æggeblommer
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker ellers ½ vaniljestang
1½ spsk maizena

Frosting:
300 g flormelis
110 g smør
2 spsk kakaopulver
75 g smeltet mørk chokolade
0,5 dl mælk

Start med at varme ovnen op til 190°.
Til dejen røres smørret sammen med sukker, mel, bagepulver, salt og vaniljen. Når det minder om brødkrummer tilsættes mælken og æggene. Rør det sammen til en glat lækker masse. Fordel dejen i papirsforme og bag den i 18 minutter i den varme ovn.
Lad kagerne køle og lav cremen i mens. Kom mælk og vanilje i en gryde og bring det langsomt i kog. Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen. Når mælken lige er begyndt at koge tages den af varmen og en lille smule af det kommes i æggemassen mens der piskes godt. Kom æggeblandingen tilbage i gryden og bring det i kog igen mens der røres godt rundt. Lad det koge i et minuts tid og kom det herefter i en ren skål og dæk det med husholdningsfilm. Stil det i køleskabet og lad det køle af.
Når creme og kagerne er kølet af skæres der med en skarp kniv en lille fordybning i kagen. Fyld den med en stor teskefuld creme. Når alle kagerne er blevet fyldt laves frostingen. Pisk smør, flormelis, kakao sammen. Smelt chokoladen i mikroovnen. Når chokoladen er smeltet kommes den ned til smørblandingen og det røres sammen. Kom mælken i og pisk det hele godt igennem, for at få lidt luft i det. Fordel det på kagerne på den måde du foretrækker. Jeg bruger en sprøjtepose med en stor stjernetylle.

3 kommentarer:

 1. Hej Ulrik. Jeg har en opskrift på min blog på chokoladecupcakes med fyld af hindbær og en ganache på marabou daim - det er en af mine favoritter.
  Hilsen Lene (agerbager.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Mange tak for din kommentar. De ser rigtig gode ud. Jeg kan rigtig godt lide ideen med daim ganachen, den vil jeg helt sikkert prøve ved lejlighed.
   Tusind tak for ny inspiration. Det er meget værdsat.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
  2. Selv tak - glemt helt at skrive, at dine cupcakes ser rigtig lækre ud. De er helt klart på min inspirationsliste :o)

   Slet