- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 8. marts 2013

Grøntsagscurry


Vi er begyndt at have rigtig mange forskellige grøntsager i køleskabet det meste af tiden, i forhold til for et par år siden, hvor der som regel kun var gulerødder, agurk og rød peber til hverdag og så købte vi andre ting, når vi skulle bruge dem i en ret. Sådan er det ikke længere, nu har vi altid mange forskellige grøntsager, uden nødvendigvis at have en plan for det. En måde vi er blevet rigtig glade for at bruge disse grøntsager, er i en curry.
I går havde vi grønne snitbønner, champignon og squash. De skulle formateres til en dejlig stærk curry.


Opskrift:
1 løg
3 fed hvidløg
1-2 tsk. tørret chili (eller 2 friske)
Et stykke frisk ingefær, ca. 2-3 cm.
2-3 spsk. limesaft
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. garam masala (jeg ville egentlig bruge stødt koriander, men vi havde ikke mere)
Olie
200 g snitbønner
½ squash   
4 store champignon
1 ds. kokosmælk


Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kom den i en blender sammen med chili, limesaft, spidskommen, gurkemeje og garam masala og blend godt. Hæld olie ved, samtidig med at du blender indtil du opnår en pastalignende konsistens. Kom det hele på en pande og steg ved høj varme.
Skær bønner, squash og champignon i mindre stykker. Jeg stegte squash og champignon af på en pande først og puttede bønnerne direkte i currybasen. Når currybasen begynder at skille olien fra, kommes bønner, squash og champignon i og der røres godt rundt. Lad det simre i ca. 10 min. Smag til med salt og peber og evt. mere limesaft, hvis den mangler mere syrlighed. Server med ris og papadums. Vi kogte risene med gurkemeje, fordi ungerne synes det var sjovt med gule ris. Det er bare lækker mad på en kølig forårsaften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar