Jeg fandt denne opskrift via pinterest og stammer fra denne
madblog: http://cookinformycaptain.blogspot.dk/ Opskriften jeg bruger, er stort set den
samme, som her, jeg har dog omregnet målene til danske måleenheder.
Efter en veninde på det kraftigste opfordrede mig til at prøve at lave dem, så måtte jeg jo i gang. Det fortrød jeg ikke. De er super nemme og hurtige at lave og smager himmelsk. Jeg havde egentlig lavet dem som tilbehør til vores hovedret om aftenen, men de fleste lå og hyggede mig i min mave, inden maden var færdig. Kombinationen af de søde majs, luftig dej og den sprøde fritterede skorpe er afsindig god. Man må sige at Amerikanerne virkelig har forstået friturens hemmeligheder og i denne lille godbid føles den ikke fedtet.
Efter en veninde på det kraftigste opfordrede mig til at prøve at lave dem, så måtte jeg jo i gang. Det fortrød jeg ikke. De er super nemme og hurtige at lave og smager himmelsk. Jeg havde egentlig lavet dem som tilbehør til vores hovedret om aftenen, men de fleste lå og hyggede mig i min mave, inden maden var færdig. Kombinationen af de søde majs, luftig dej og den sprøde fritterede skorpe er afsindig god. Man må sige at Amerikanerne virkelig har forstået friturens hemmeligheder og i denne lille godbid føles den ikke fedtet.
Opskrift
1 dl. mel
1 tsk. salt
en lille tsk. bagepulver
½ tsk. spidskommen
et lille nip sukker
et lille nip cayennepeber
1 stort æg
½ dl. mælk
1 spsk. smeltet smør
4 dl. frosne majs
1 lille finthakket løg eller 1 finthakket charlotteløg
Solsikkekerne eller rapsolie til stegning
1 dl. mel
1 tsk. salt
en lille tsk. bagepulver
½ tsk. spidskommen
et lille nip sukker
et lille nip cayennepeber
1 stort æg
½ dl. mælk
1 spsk. smeltet smør
4 dl. frosne majs
1 lille finthakket løg eller 1 finthakket charlotteløg
Solsikkekerne eller rapsolie til stegning
Bland mel, salt, bagepulver og krydderier sammen i en skål
og bland pisk mælk, æg og smørret sammen i en anden. Bland de tørre og de våde
ingredienser sammen. Bland de frosne majs og løget i. Det hele stivner op, så
man skal være ret hurtig her til sidst. Når det hele er blandet godt sammen,
varmes olien godt op i en pande. Der skal være min 1 cm. olie i panden.
Jeg
havde mit komfur stående på 6 (går op til 9) og det var en god temperatur. De
blev ikke for mørke udenpå, før de var færdige indeni. Fordi de er frosne, skal
de have rimelig lang tid på panden. 3-4 min på hver side. Brug en ske og den
ene hånd til at forme små flade kager med og steg dem lidt af gangen. Læg dem
på et stykke køkkenrulle, når de er færdige og spis mens de er varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar