Det er vist næppe en hemmelighed at jeg elsker at bage. Jeg
synes der er noget utrolig hyggeligt over at gå og nusse med det sammen med
ungerne. Specielt de kager som er nemme og hurtige er vi glade for at lave
sammen. Sidste gang vi bagte sammen lavede vi banankage. Til denne kage skal
bananerne moses med en gaffel. Hvis man har børn med i køkkenet der er glade
for bananer er det en fantastisk opgave for dem. Dog skal man holde øje med
dem. Gabriel fik spist ret meget af de moste bananer sidst vi bagte kagen. Han
skovlede det nærmest indenbords og var meget lykkelig. Grunden til at det blev
banankage var i høj grad fordi vi havde nogle bananer der var ved at være meget
overmodne. Jeg hader at skulle smide mad ud og vi prøver meget at undgå
madspild herhjemme. Når det så betyder at vi må bage en kage, er det jo bare et
eksempel på at ind i mellem går alting op i en højere enhed. Denne banankage er
rigtig lækker og svampet og smager meget af banan og chokoladefrostingen passer
bare rigtig godt til. Det er vigtigt at bruge bananer som er meget modne, da de
giver den bedste smag til kagen.
Opskrift (passer til
en springform på 26 cm)
150 g Brunet smør
150 g sukker
150 g mel
1½ tsk bagepulver
4 æg
3 tsk vaniljesukker
4 bananer
Chokolade frosting
125 g smeltet mørk
chokolade
25 g smør
50 g flormelis
½ dl piskefløde
Forvarm ovnen til 180°.
Start med at piske æggene og sukkeret sammen med
vaniljesukkeret til en luftig og lys æggesnaps. Bland bagepulveret sammen med
melet og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret og kom det i dejen.
Til sidst vendes de moste bananer i dejen og den kommes i en smurt springform
og bages i cirka 40 – 45 minutter.
Når kagen er bagt og kølet af laves frostingen. I den varme
smeltede chokolade kommes smørret og det piskes godt igennem. Derefter kommes
flormelis og i til sidst kommes fløden i. Pisk det godt igennem så det bliver
lidt luftigt og fordel det på den afkølede kage.
Hejsa :-)
SvarSletJeg kunne ikke lige finde en mail adresse, så bliver nød til at kontakte jer her :-)
Jeg afholder d. 24/3 et arrangement i Solbjerg ved Århus, hvor fremtidsforsker Birthe Linddal vil komme og holde et foredrag for os, og hvor hun forventer feedback og spørgsmål :-) Bagefter vil vi spise en lækker frokost og sludre.
Der vil desuden være lækre goodiebags til hver deltager.
Arrangementet koster 100 .- pr. person, og man skal så have en ret med til frokost buffetèn.
Kig evt. forbi min blog og læs om arrangementet. Håber at se jer :-)
Mvh. Rikke.
Forresten, super lækker blog i har her, jeg melder mig straks som fast læser :-)
Hej Rikke
SletMange tak for din kommentar. Jeg har set noget om dit arrangement på madbloggernes himmel, men vi er desværre forhindret i at deltage. Jeg synes ellers det er et fantastisk initiativ.
Mvh
Ulrik
Øj, den ser himmelsk ud, helt klæg, tung og lækker!
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SvarSletmange tak for din kommentar. Kagenvar heltbestemt lækker og tung i det. Den havde en super god fylde.
mvh
Ulrik
Mange tak ! Lige sådan en opskrift jeg har brug for, så mine brune bananer kan blive brugt, den skal prøves i morgen :-)
SvarSletMange hilsner eva
Hej Eva
SvarSletDet synes jeg bestemt du skulle gøre, kagen er blød og svampet uden at blive alt for tung. Og hvis du ligesom os ikke kan lide at smide mad ud, så er den ekstra tilfredsstillende. God bagelyst.
Venlig hilsen Lynne
Lige efter min smag - har ofte overmodne bananer - af en eller anden grund køber jeg altid 10 stk. de er jo altid på tilbud:-). Den frosting er lige efter mit hoved, er ikke så meget for alm. glasur - men denne luksusfrosting skal prøves.
SvarSletHilsen Charlotte
Hej Charlotte
SletTak for din kommentar. Vi køber også altid for mange bananer :). Jeg håber at du bliver tilfreds med resultatet.
Mvh
Ulrik
Tak for opskriften! Ja, overmodne bananer dufter som rom og smager dejligt. Er også gode at mose og putte i flødeskum til en lagkage i stedet for en creme.
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth, det var også en god ide til at få brugt bananer. Det vil jeg prøve når lejligheden byder sig.
Sletm.v.h.
Ulrik