- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

lørdag den 23. februar 2013

Den mest fantastiske banankageDet er vist næppe en hemmelighed at jeg elsker at bage. Jeg synes der er noget utrolig hyggeligt over at gå og nusse med det sammen med ungerne. Specielt de kager som er nemme og hurtige er vi glade for at lave sammen. Sidste gang vi bagte sammen lavede vi banankage. Til denne kage skal bananerne moses med en gaffel. Hvis man har børn med i køkkenet der er glade for bananer er det en fantastisk opgave for dem. Dog skal man holde øje med dem. Gabriel fik spist ret meget af de moste bananer sidst vi bagte kagen. Han skovlede det nærmest indenbords og var meget lykkelig. Grunden til at det blev banankage var i høj grad fordi vi havde nogle bananer der var ved at være meget overmodne. Jeg hader at skulle smide mad ud og vi prøver meget at undgå madspild herhjemme. Når det så betyder at vi må bage en kage, er det jo bare et eksempel på at ind i mellem går alting op i en højere enhed. Denne banankage er rigtig lækker og svampet og smager meget af banan og chokoladefrostingen passer bare rigtig godt til. Det er vigtigt at bruge bananer som er meget modne, da de giver den bedste smag til kagen.


Opskrift (passer til en springform på 26 cm)
150 g smør
240 g sukker
150 g mel
1½ tsk bagepulver
4 æg
3 tsk vaniljesukker
4 bananer

Chokolade frosting
125 g smeltet mørk chokolade
25 g smør
50 g flormelis
½ dl piskefløde

Forvarm ovnen til 180°.
Start med at piske æggene og sukkeret sammen med vaniljesukkeret til en luftig og lys æggesnaps. Bland bagepulveret sammen med melet og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret og kom det i dejen. Til sidst vendes de moste bananer i dejen og den kommes i en smurt springform og bages i cirka 40 – 45 minutter.
Når kagen er bagt og kølet af laves frostingen. I den varme smeltede chokolade kommes smørret og det piskes godt igennem. Derefter kommes flormelis og i til sidst kommes fløden i. Pisk det godt igennem så det bliver lidt luftigt og fordel det på den afkølede kage.

10 kommentarer:

 1. Hejsa :-)

  Jeg kunne ikke lige finde en mail adresse, så bliver nød til at kontakte jer her :-)

  Jeg afholder d. 24/3 et arrangement i Solbjerg ved Århus, hvor fremtidsforsker Birthe Linddal vil komme og holde et foredrag for os, og hvor hun forventer feedback og spørgsmål :-) Bagefter vil vi spise en lækker frokost og sludre.

  Der vil desuden være lækre goodiebags til hver deltager.

  Arrangementet koster 100 .- pr. person, og man skal så have en ret med til frokost buffetèn.

  Kig evt. forbi min blog og læs om arrangementet. Håber at se jer :-)

  Mvh. Rikke.

  Forresten, super lækker blog i har her, jeg melder mig straks som fast læser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke
   Mange tak for din kommentar. Jeg har set noget om dit arrangement på madbloggernes himmel, men vi er desværre forhindret i at deltage. Jeg synes ellers det er et fantastisk initiativ.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 2. Øj, den ser himmelsk ud, helt klæg, tung og lækker!

  - Anne

  SvarSlet
 3. Hej Anne
  mange tak for din kommentar. Kagenvar heltbestemt lækker og tung i det. Den havde en super god fylde.
  mvh
  Ulrik

  SvarSlet
 4. Mange tak ! Lige sådan en opskrift jeg har brug for, så mine brune bananer kan blive brugt, den skal prøves i morgen :-)
  Mange hilsner eva

  SvarSlet
 5. Hej Eva
  Det synes jeg bestemt du skulle gøre, kagen er blød og svampet uden at blive alt for tung. Og hvis du ligesom os ikke kan lide at smide mad ud, så er den ekstra tilfredsstillende. God bagelyst.
  Venlig hilsen Lynne

  SvarSlet
 6. Lige efter min smag - har ofte overmodne bananer - af en eller anden grund køber jeg altid 10 stk. de er jo altid på tilbud:-). Den frosting er lige efter mit hoved, er ikke så meget for alm. glasur - men denne luksusfrosting skal prøves.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Tak for din kommentar. Vi køber også altid for mange bananer :). Jeg håber at du bliver tilfreds med resultatet.
   Mvh
   Ulrik

   Slet
 7. Tak for opskriften! Ja, overmodne bananer dufter som rom og smager dejligt. Er også gode at mose og putte i flødeskum til en lagkage i stedet for en creme.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth, det var også en god ide til at få brugt bananer. Det vil jeg prøve når lejligheden byder sig.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet