- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 22. februar 2013

Chokolade cupcakes med kaffefrostingJeg skal ærligt indrømme at, da cupcakes først begyndt at dukke op i min bevidsthed synes jeg at det var lidt noget pjat. Hvad er nu galt med en almindelig muffin? Men efter at jeg overgav mig og prøvede at lave dem selv, må jeg indrømme at jeg faktisk er begyndt at blive ret glad for at lave dem. Det er der to grunde til. For det første er det ret nemt at lave en lille portion. Det passer bedre til vores familie, da vi ellers ender med at spise alt for meget kage. Den anden grund er at jeg er helt vild med alle mulige forskellige slags smørcreme. Man kan variere smagen i en cupcake og smørcremen i det uendelige, hvilket jeg sætter rigtig meget pris på. Man kan lave præcis den kage man har lyst til.


Opskrift chokolade cupcake (cirka 12 styk)
110 g mel
25 g kakao pulver
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
45 g smør
1,2 dl mælk
1 stort æg
2 tsk. vaniljesukker
En knivspids salt

Opskrift kaffe smørcreme
125 g smør
200 g flormelis
3 tsk. vaniljesukker
½ kop stærk kaffe (hvis man ikke har en stærk kaffe kan man lave en stærk kop instant kaffe)

Start med at forvarme ovnen til 180°.
Til dejen piskes smør og sukker lyst og luftigt. Rør alle de tørre ingredienser i smørret og sørg for at der ikke er tørre klumper i dejen. Derefter kommes ægget i og så mælken. Rør det hele til en glat masse. Kom papirsforme i en muffin bageplade og fyld papirsformene cirka 2/3 op. Bag dem herefter i cirka 18 – 20 minutter i ovnen. Mens cupcakesne køler af laves frostingen. Start med at piske smør, flormelis og vaniljesukker sammen. Når det er en ensartet masse kommes kaffen i. Man kan smage det til med mere kaffe hvis man synes der er behov for det. Når kagerne er kølet af fordeles fyldet på dem. Jeg plejer at bruge en sprøjtepose med en stjernetylle.
Kagerne holder sig rigtig godt i køleskabet og kan sagtens laves dagen før de skal bruges. Jeg synes faktisk at chokoladen bunden bliver bedre dagen efter. Den bliver lidt mere svampet og lækker i konsistensen. Så hvis man har tiden til det kan kagerne bages dagen før og så frostes dagen efter når de skal bruges.

7 kommentarer:

 1. Altså, hvem elsker ikke en god frosting? Indrømmet - jeg synes også, at cupcakesfænomenet er en anelse overvurderet, men en håndholdt kage med en god frosting? Ja tak :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Piskeris
   mange tak for din kommentar. Det er rart at vide at jeg ikke er den eneste der synes at cupcakes måske har fået en knivspids mere hype end der er helt berettiget. Men som du siger. En kage med en god frosting på er altså ikke spor skidt :).
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 2. Mmmmm, jeg elsker kaffefrosting!
  Så længe en cupcake også smager godt, og det ikke bare er udseendet, der har fået al opmærksomheden, spiser jeg den nu glædeligt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken
   mange tak for din kommentar. Jeg er helt enig i at det smagen der betyder noget. Jeg har oplevet mange rigtig fine cupcakes som var rigtig kedelige i smagen og så er det bare ikke helt godt.
   Denne her chokolade cupcake blev faktisk bedre af en dag i køleskab. Den blev lidt mere tæt og svampet og fik en rigtig lækker dyb smag af chokolade.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 3. Jeg lavede dem og de smagte bare så godt. Super lækker opskrift:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du har prøvet dem af og kunne lide dem.
   M.v.h.
   Ulrik

   Slet
 4. Medhensyn til små portioner muffins eller kopkager, så købte jeg i sommer en elektrisk muffinsbager med plads til 6 stk ad gangen. Det er alletiders! Man kan hurtigt afpasse sine opskrifter til 6 stk, og behøver ikke at tænde ovnen for lidt godt til kaffen. Det støtste problem er egentlig papirformene, men nu har jeg fundet den rigtige størrelse hos Tiger. Man kan godt bage dirdkte i "bagemaskinen", men papirformene minimerer rengøring efter bagningen til en hurtig aftørring med en opvredet klud. Altså perfekt for et par lækkersultne pensionister, som også må tænke på det med kalorierne.

  SvarSlet