- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 12. december 2012

Kaffefromage kage med makronbund og espressotrøffelJeg havde fødselsdag i weekenden og har længe gået med en ide til en kaffekage. Jeg ville gerne have at den var let og at folk der ikke normalt var så vilde med kaffe kunne spise den. Jeg valgte at lave en makronbund, espressotrøffel og kaffefromage. Resultatet var ret succesfuldt. Den blev let og lækker og alle gæsterne kunne lide den. Også dem der normalt ikke er til kaffe. Den havde en meget fin sart smag af kaffe og trøflen gav den lidt tyngde i munden og efterlod en lang lækker chokolade efter smag. Kaffefromagen nærmest smeltede i munden med det samme og var meget let og luftig. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den kage. Eller kaffefromagen for den sags skyld. Jeg havde lidt til overs som jeg kom på glas og serverede som kaffefromage dagen efter. Det fungerede også rigtig godt.


Opskrift (passer til en 28 cm springform)
Makronbund
200 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider

Espressotrøffel
200 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
1 tsk honning
1 dl espressobønner

Kaffefromage
6 æg (delt)
4 dl piskefløde
6 blade husblas
2½ dl stærk kaffe
200 g sukker

Pynt
1 dl piskefløde
8 chokoladekringler

Til espressotrøflen starter man med at varme piskefløden op sammen med espressobønnerne til lige under kogepunktet. Lad det efterfølgende trække i 1 time. Derefter hakkes chokoladen groft og kommes i en skål. Kog piskefløden op med bønnerne og honning. Når det lige akkurat koger hældes det gennem en så bønnerne bliver taget fra. Hæld langsomt en tredjedel af det til chokoladen og rør det godt igennem. Gentag indtil al fløden er rørt ud og al chokoladen er smeltet. Det skal være en blank og homogen masse. Stil det til afkøling i 3 – 4 timer eller natten over.

Til makronbunden blandes alle ingredienserne sammen i en skål og det æltes sammen indtil det er en ensartet og blød masse. Fordel det i en smurt bageform og bag det i cirka 20 minutter ved 200°. Den skal være gylden ovenpå. Pas på den brænder nemt hvis den får for meget. Lad bunden køle af og fordel espressotrøflen i midten af den. Det skal ikke gå helt ud til kanterne.

Til kaffefromagen starter man med at komme husblassen i en skål med koldt vand. Lad det trække i cirka 10 minutter. I mens piskes æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret. Når husblassen er blevet blød smeltes den i den varme kaffe. Sørg for at være grundig med det, så det hele er opløst. Kom herefter blandingen i æggesnapsen og rør det godt sammen. Det skal gå hurtigt, så man undgår æggestrenge i den færdige fromage. Lad det køle af indtil det begynder at tykne lidt. Det går rimelig hurtigt. I mens piskes fløden til skum og når æggemassen er kold og begyndt at tykne vendes flødeskummet i. Herefter piskes æggehviderne stive og de foldes forsigtigt i. Fold det hele igennem så der ikke er nogen klumper af flødeskum eller æggehvider. Hæld det over i kageformen med bunden og trøflen og stil den køligt til kaffefromagen er helt stiv. Hvis der er noget tilovers kan det kommes i glas og spises selvstændigt som kaffefromage. Pynt kagen med flødeskum og chokoladekringler.

5 kommentarer:

 1. Uhm, den ser jo alt for skøn ud :) Især for en kaffeelsker som jeg, der slet ikke kan få "kaffe-bagværk" nok :)

  SvarSlet
 2. Mange tak for din kommentar.
  Hvis du i forvejen er glad for kaffedesserter tror jeg denne kage er lige noget for dig
  Mvh
  Ulrik

  SvarSlet
 3. En fryd for øjet - er ikke i tvivl om det er en himmerigsmundfuld. Vil være oplagt til en afprøvning her i weekenden - må dog have indkøbt lidt mere fløde:-).
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 4. Fløde er heldigvis ret nemt at opdrive. Og jeg tror ikke det bliver det samme uden :). Håber du synes om den hvis du prøver den af i weekenden. God fornøjelse
  Ulrik

  SvarSlet
 5. Uhh, lækkert! Den må jeg helt klart prøve engang.

  SvarSlet