Sidst jeg skulle lave lagkage, havde jeg lyst til noget der
var lidt friskere end den Othello lagkage jeg plejer at lave. Jeg tænkte at
appelsin ville være lækkert at tilføje. Det virkede over al forventning. Det er
bestemt ikke sidste gang jeg laver den, men næste gang laver jeg den med
marcipanbånd på kanten. Jeg synes at mængden af flødeskum blev lidt for meget(og også lidt fordi jeg er møg dårlig til at sprøjte flødeskum på så det bliver rigtig pænt :)).
Opskrift (passer til
en 28 cm ringform)
1 portion lagkagebund
Makronbund
200 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider
Creme
1 portion kagecreme
2 appelsiner
3 dl piskefløde
Glasur
1 æggehvide
Saften fra 1 appelsin
flormelis (nok 200 - 300 g, afhængig af saftigheden af appelsinen)
Pynt
Flødeskum eller
marcipanbånd
8 appelsin filetter
Bag lagkagebundene efter opskriften.
Til makronbunden blandes alle ingredienserne sammen til en
sej masse, der fordeles i en smurt ringform. Bag den i cirka 20 minutter ved
200° til den er gylden på toppen.
Lav kagecremen efter opskriften, men tilføj meget fint revet
skal fra 2 appelsiner mens mælken koger op. Når cremen er tyknet og kogt op
igen tilsættes appelsinsaften og det røres godt igennem. Når cremen er helt
afkølet igen piskes fløden til flødeskum og vendes i kagecremen.
Til glasuren piskes appelsinsaft, æggehvide og flormelis
sammen. Man skal bruge nok flormelis til at det bliver en tyk masse, der stadig
kan fordeles på kagens top.
Når kagen skal samles starter man med makronbunden. Fordel
halvdelen af cremen ovenpå. Derefter en lagkagebund og så den sidste creme. Læg
toppen på igen og smør glasuren på i et jævnt lag. Pynt med appelsin filetter
og enten flødeskum eller marcipanbånd.
Nu er du skisme beskeden - det ser da flot ud med den sprøjtede flødeskumskant - men tror nu også mine smagsløg foretrækker en rulle marcipan.
SvarSletJeg skal ellers love for I går til den med kager/desserter - det er bare guf.
Hilsen Charlotte
Hej Charlotte
Slettak for kommentaren. Jeg indrømmer blankt at jeg elsker at lave kager og desserter. Og endnu mere at spise dem. :). Så ind i mellem kan det godt være at jeg går lidt over gevind med mængden. Da vi holdt thanksgiving havde vi 9 forskellige kager. Og var 17 mennesker. :).
Jeg håber at du får prøvet nogle af vores opskrifter og at de falder i din smag.
m.v.h.
Ulrik
Rigtig Godt Nytår til jer.
SvarSletHvor bliver I af?
Charlotte
Hej Ulrik.
SvarSletTak for en dejlig blog med så mange lækre lagkager!!! Jeg vil lave en lagkage til lørdag aften og vil høre om jeg kan bage dem om torsdagen. Jeg ikke har bagt lagkagebunde før og hvis det går galt, så har jeg stadig fredag til at gøre forsøget. Hvad er din erfaring med holdbarheden?
Med venlig hilsen,
Karla
Hej Karla
Sletmange tak for kommentaren. Hvis du bager dem om torsdagen kan du sagtens opbevare dem pakket lufttæt ind til om fredagen og så lægge hele kagen sammen fredag aften. Den har rigtig godt af at stå og sætte sig natten over.
Du skal ikke være nervøs for at bage lagkagebundene selv. Det er overraskende ligetil. Og de bliver altså en hel bedre end dem man køber. (Synes jeg i hvert fald :))
Held og lykke med det. Jeg håber at du bliver tilfreds med resultatet.
m.v.h.
Ulrik