- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 14. december 2012

Appelsin lagkage med makronbundSidst jeg skulle lave lagkage, havde jeg lyst til noget der var lidt friskere end den Othello lagkage jeg plejer at lave. Jeg tænkte at appelsin ville være lækkert at tilføje. Det virkede over al forventning. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den, men næste gang laver jeg den med marcipanbånd på kanten. Jeg synes at mængden af flødeskum blev lidt for meget(og også lidt fordi jeg er møg dårlig til at sprøjte flødeskum på så det bliver rigtig pænt :)).


Opskrift (passer til en 28 cm ringform)

1 portion lagkagebund

Makronbund
200 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider

Creme
1 portion kagecreme
2 appelsiner
3 dl piskefløde

Glasur
1 æggehvide
Saften fra 1 appelsin
flormelis (nok 200 - 300 g, afhængig af saftigheden af appelsinen)

Pynt
Flødeskum eller marcipanbånd
8 appelsin filetter

Bag lagkagebundene efter opskriften.
Til makronbunden blandes alle ingredienserne sammen til en sej masse, der fordeles i en smurt ringform. Bag den i cirka 20 minutter ved 200° til den er gylden på toppen.
Lav kagecremen efter opskriften, men tilføj meget fint revet skal fra 2 appelsiner mens mælken koger op. Når cremen er tyknet og kogt op igen tilsættes appelsinsaften og det røres godt igennem. Når cremen er helt afkølet igen piskes fløden til flødeskum og vendes i kagecremen.
Til glasuren piskes appelsinsaft, æggehvide og flormelis sammen. Man skal bruge nok flormelis til at det bliver en tyk masse, der stadig kan fordeles på kagens top.
Når kagen skal samles starter man med makronbunden. Fordel halvdelen af cremen ovenpå. Derefter en lagkagebund og så den sidste creme. Læg toppen på igen og smør glasuren på i et jævnt lag. Pynt med appelsin filetter og enten flødeskum eller marcipanbånd.

5 kommentarer:

 1. Nu er du skisme beskeden - det ser da flot ud med den sprøjtede flødeskumskant - men tror nu også mine smagsløg foretrækker en rulle marcipan.
  Jeg skal ellers love for I går til den med kager/desserter - det er bare guf.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   tak for kommentaren. Jeg indrømmer blankt at jeg elsker at lave kager og desserter. Og endnu mere at spise dem. :). Så ind i mellem kan det godt være at jeg går lidt over gevind med mængden. Da vi holdt thanksgiving havde vi 9 forskellige kager. Og var 17 mennesker. :).
   Jeg håber at du får prøvet nogle af vores opskrifter og at de falder i din smag.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
 2. Rigtig Godt Nytår til jer.
  Hvor bliver I af?
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Hej Ulrik.
  Tak for en dejlig blog med så mange lækre lagkager!!! Jeg vil lave en lagkage til lørdag aften og vil høre om jeg kan bage dem om torsdagen. Jeg ikke har bagt lagkagebunde før og hvis det går galt, så har jeg stadig fredag til at gøre forsøget. Hvad er din erfaring med holdbarheden?

  Med venlig hilsen,

  Karla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karla
   mange tak for kommentaren. Hvis du bager dem om torsdagen kan du sagtens opbevare dem pakket lufttæt ind til om fredagen og så lægge hele kagen sammen fredag aften. Den har rigtig godt af at stå og sætte sig natten over.
   Du skal ikke være nervøs for at bage lagkagebundene selv. Det er overraskende ligetil. Og de bliver altså en hel bedre end dem man køber. (Synes jeg i hvert fald :))
   Held og lykke med det. Jeg håber at du bliver tilfreds med resultatet.
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet