- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

onsdag den 14. november 2012

Kanelgifler med marcipan remonce


Siden jeg første gang stødte på kanelgiflen var det kærlighed ved første bid. Jeg er dog begyndt at bage dem selv, da jeg ofte synes at dem man køber er lidt tørre og triste i det. Denne her opskrift giver kanelgifler der er helt fantastisk lækre og bløde i dejen. Det føles ikke som en straf at skulle spise sig ind til midten af dem. Marcipanen i remoncen giver en virkelig god smag til fyldet og mens de bager breder der sig en liflig duft af marcipan og kanel.


Opskrift dej (cirka 20 styk)
5 dl. Lunken mælk
25 g. gær
2 æg
10 g. salt
50 g. sukker
1 spsk kardemomme
1 kg hvedemel
75 g. blødt smør

Opskrift remonce
100 g smør
100 g sukker
50 g brun farin
75 g revet marcipan
2 spsk kanel

Til dejen røres gæren ud i mælken. Derefter tilsættes æg, sukker og kardemomme. Når det er rørt ud i det tilsættes det meste af melet. Når det er begyndt at samle sig tilsættes saltet og det vendes ud på et bord. Drys det med resten af melet og ælt det igennem til det er en blød og elastisk dej. Den skal være jævn og glat. Hvis man ælter i hånden tager det mellem 5 og 10 minutter. Stil dejen til hævning et lunt sted i et par timer eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Når dejen er hævet færdig laves remoncen inden dejen skal rulles ud. Rør alle ingredienserne sammen indtil det er en jævn masse. Rul dejen ud i en firkant der er cirka en millimeter tyk. Fordel herefter remoncen ovenpå, men lad 2 centimeter være fri på en af de lange kanter. Rul herefter firkanten sammen til en pølse på den lange led og skær den i 3 cm. tykke skiver. Tryk dem lidt fladere og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i en halv time mens ovnen varmer på til 200°. Inden de bages kan de pensles med et sammenpisket æg. Det giver dem en fin glans og farve, men er ikke nødvendigt. Bag dem i 15 minutter. De skal være let gyldne når de er færdige. Hvis man er til den slags kan de pyntes med lidt glasur inden servering. De er enormt velegnede til frysning, hvis de altså holder så længe, men så er det bedst uden glasur :). 

1 kommentar: