- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

fredag den 16. november 2012

Fantastiske hjemmelavede flute


Jeg skal starte med at sige at jeg ikke ved hvorfor de hedder flute i Danmark, når de nu hedder baguette i Frankrig. Men uanset hvad det hedder, smager de helt fantastisk godt og har en sprød knasende skorpe. Det er milevidt fra de billigste frostudgaver man kan få i supermarkederne. Det er et ret simpelt brød. Der er ikke ret mange ingredienser, men hemmeligheden ligger i æltningen og bagningen. Hvis man får gjort begge de to ting rigtig godt får man en himmelsk oplevelse.


Opskrift (4 flute)
5 dl lunkent vand
1 dl surdej
15 g gær
15 g groft salt
900 g hvedemel
Lidt olivenolie til pensling

Start med at røre gæren ud i det lunke vand. Tilsæt herefter surdejen og rør det sammen. Tilsæt halvdelen af melet og rør det hurtigt igennem. Når melet er absorberet tilsættes det meste af det resterende mel og saltet. Ælt dejen grundigt igennem. Gerne på en maskine. Den skal æltes så meget at man kan tage et stykke dej og strække det så meget at man kan se igennem det. Hvis dejen sprækker inden man kan det må den æltes mere. Hvis dejen er for fugtig justeres der med lidt mere mel. Bruger man en røremaskine skal dejen slippe skålens sider men ikke i bunden. Når dejen er æltet færdig stilles den til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Når dejen er hævet vendes den ud på et bord og deles i 4 stykker. Bank hvert stykke til et aflangt fladt stykke. Fold først den ene tredjedel, på den lange led, ind over midten og derefter den sidste tredjedel. Læg dem på en fluteform eller en bageplade med bagepapir, med samlingen nedad. Form alle flutesne på denne måde. Pensl dem let med olivenolie og stil dem tildækket til efterhævning i 2 timer mere. Når der er en halv time tilbage af hævetiden tændes ovnen på 230°. Sæt en plade i midten af ovnen og en bradepande i bunden. Når ovnen er helt varm og flutesne har hævet færdig sættes de ind på pladen. Samtidig hældes et glas vand i bradepanden og ovndøren lukkes hurtigt. Efter 5 minutter kommes endnu et glas vand i bradepanden. Bag flutesne i 20 – 30 minutter afhængig af hvordan din ovn varmer. Første gang du laver med dem så følg med efter 20 minutter. De skal være gyldne og have en fast skorpe. Lad dem køle af på en rist når de er færdige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar