Vi forsøger stadig at få spist flere grøntsager herhjemme og
at undgå at lave kød hver dag. Vi elsker kød, men har bare givet os selv den
udfordring at finde glæden ved grøntsager og ikke at de altid bare var tilbehør
til kødretter. En af de ting vi har lært gennem denne proces er hvor vigtigt
det er for os at lave noget lækkert tilbehør til grøntsags retter, præcis som
hvis det var en kødret. I starten af projektet lavede vi tit bare en enkelt ret
uden noget tilbehør, men vi kunne mærke at vi ret hurtigt gik lidt død i det.
Da vi begyndte at gøre lidt mere ud af dem og tænke lækkert tilbehør hjalp det
gevaldigt. Denne suppe er et rigtig godt eksempel på det. Samspillet mellem
rødbederne, græskarkernerne og suppen selv bliver bare helt vildt meget bedre end
hvis man bare laver suppen.
Opskrift
Suppen:
1 kg gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
5 dl god bouillon af
valgfri art (Vi brugte hønsebouillon)
2 dl appelsinsaft
1 spsk spidskommen
1 spsk paprika
Saften af en lime
Salt
Peber
Lidt olie til
stegning
Rødbeder:
2 rødbeder
1 spsk timian
Salt
Peber
Smør til stegning
Græskarkerner:
1 dl græskarkerner
Salt
Lidt olie til
stegning
Til suppen kommes løg, hvidløg og krydderierne i en gryde og
steges i lidt olie. Når løgene er blevet klare kommes de skrællede gulerødder
i. Hvis man skærer dem i skiver koges de hurtigere. Når det hele er vendt
sammen tilsættes væsken og det koges i cirka 20 minutter eller indtil
gulerødderne er møre. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt,
peber og limesaft.
Til rødbederne skrælles de og skæres i tern. Rist dem på en
pande i lidt smør ved middelvarme indtil de bliver lidt møre. De skal stadig
have noget bid. Krydr dem med salt, peber og timian.
Græskarkernerne ristes i lidt olie ved middelvarme indtil de
begynder at poppe og tage lidt farve. Kom godt med salt ved dem.
Server suppen rygende varm med rødbeder, græskarkerner og
evt. en klat creme fraiche.
Velbekomme.
Nam, nam og atter nam!
SvarSletDen her skal jeg helt sikkert lave.. Gerne snart! Den ser for lækker ud - ganske enkelt :)
Vh
Jacqueline
Hej Jacque
Slettak for kommentaren. Den var faktisk også rigtig god når jeg nu skal sige det selv :). Det er også en rigtig god måde at få brugt en pose gulerødder som nærmer sig endestationen :).
m.v.h.
Ulrik
Ja, det er rigtigt.
SletVi er blevet gode til at få brugt de sidste sørgelige rester af diverse ting til noget dejlig mad. Suppe eller fyld på pizza..
Men den her suppe skal helt bestemt på min madplan i næste uge! Og så er jeres billeder altid så fine. Elsker at kigge med i jeres blog. Kæmpe inspiration :) Har afprøvet dine bagels.. Jeg morede mig meget over den konsistens de fik efter at ha' været i vand (som jeg ikke anede at bagels skulle).
Anyways.. Skøn blog :D