- En blog om maden i vores liv -
Velkommen til vores spisekammer. Tak fordi du læser med. Hvis du ligesom os, elsker at eksperimentere i køkkenet, vil du sikket finde noget af interesse her.
Vi har i mange år gået passioneret op i fremstilling af mad og har ofte brugt nettet, til at finde frem til specielle opskrifter på dette og hint. Nu mente vi, at det var vores tur til at give noget tilbage.

God appetit
Lynne og Ulrik

mandag den 12. november 2012

Gulerodssuppe med ristede rødbeder og græskarkerner


Vi forsøger stadig at få spist flere grøntsager herhjemme og at undgå at lave kød hver dag. Vi elsker kød, men har bare givet os selv den udfordring at finde glæden ved grøntsager og ikke at de altid bare var tilbehør til kødretter. En af de ting vi har lært gennem denne proces er hvor vigtigt det er for os at lave noget lækkert tilbehør til grøntsags retter, præcis som hvis det var en kødret. I starten af projektet lavede vi tit bare en enkelt ret uden noget tilbehør, men vi kunne mærke at vi ret hurtigt gik lidt død i det. Da vi begyndte at gøre lidt mere ud af dem og tænke lækkert tilbehør hjalp det gevaldigt. Denne suppe er et rigtig godt eksempel på det. Samspillet mellem rødbederne, græskarkernerne og suppen selv bliver bare helt vildt meget bedre end hvis man bare laver suppen.


Opskrift
Suppen:
1 kg gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
5 dl god bouillon af valgfri art (Vi brugte hønsebouillon)
2 dl appelsinsaft
1 spsk spidskommen
1 spsk paprika
Saften af en lime
Salt
Peber
Lidt olie til stegning

Rødbeder:
2 rødbeder
1 spsk timian
Salt
Peber
Smør til stegning

Græskarkerner:
1 dl græskarkerner
Salt
Lidt olie til stegning

Til suppen kommes løg, hvidløg og krydderierne i en gryde og steges i lidt olie. Når løgene er blevet klare kommes de skrællede gulerødder i. Hvis man skærer dem i skiver koges de hurtigere. Når det hele er vendt sammen tilsættes væsken og det koges i cirka 20 minutter eller indtil gulerødderne er møre. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og limesaft.
Til rødbederne skrælles de og skæres i tern. Rist dem på en pande i lidt smør ved middelvarme indtil de bliver lidt møre. De skal stadig have noget bid. Krydr dem med salt, peber og timian.
Græskarkernerne ristes i lidt olie ved middelvarme indtil de begynder at poppe og tage lidt farve. Kom godt med salt ved dem.
Server suppen rygende varm med rødbeder, græskarkerner og evt. en klat creme fraiche.
Velbekomme.

3 kommentarer:

 1. Nam, nam og atter nam!
  Den her skal jeg helt sikkert lave.. Gerne snart! Den ser for lækker ud - ganske enkelt :)

  Vh
  Jacqueline

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jacque
   tak for kommentaren. Den var faktisk også rigtig god når jeg nu skal sige det selv :). Det er også en rigtig god måde at få brugt en pose gulerødder som nærmer sig endestationen :).
   m.v.h.
   Ulrik

   Slet
  2. Ja, det er rigtigt.
   Vi er blevet gode til at få brugt de sidste sørgelige rester af diverse ting til noget dejlig mad. Suppe eller fyld på pizza..
   Men den her suppe skal helt bestemt på min madplan i næste uge! Og så er jeres billeder altid så fine. Elsker at kigge med i jeres blog. Kæmpe inspiration :) Har afprøvet dine bagels.. Jeg morede mig meget over den konsistens de fik efter at ha' været i vand (som jeg ikke anede at bagels skulle).

   Anyways.. Skøn blog :D

   Slet